Вхід | Реєстрація

На Полтавщині кандидат в нардепи агітував під час заходу, влаштованого органами влади

На Полтавщині кандидат в нардепи агітував під час заходу, влаштованого органами влади

22 червня в Кобеляках Полтавської області кандидат в народні депутати В’ячеслав Мінязев взяв участь у святкуванні дня міста. Захід був влаштований міською радою Кобеляк, а сама участь кандидата може мати ознаки агітації. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ, котрі були присутні на даному заході.

Близько 19 години в центральному парку відбувся святковий концерт до дня міста Кобеляк, який організувала місцева міська рада.

Перед його початком міський голова Кобеляк Олександр Копелець зі сцени запросив до слова голову правління Полтавського «Гірничо-збагачувального комбінату» Віктора Лотоуса, директора благодійного фонду «Гірничо-збагачувального комбінату» В’ячеслав Мінязева та голову міста Горішні Плавні Дмитра Бикова.

Прямої агітації під час виступу не було, проте В’ячеслав Мінязев висловив сподівання на підтримку з боку жителів Кобеляк.

«Ми будемо працювати разом з Вами і спиратися на Вашу підтримку. І майбутнє Кобеляк залежить від того, наскільки ми з вами зможемо одне одного підтримувати», – заявив Мінязев.

Після цього слово взяв Дмитро Биков, котрий подарував місту автомобіль швидкої допомоги.

«Сьогодні ми хочемо вашій громаді подарувати від нашої команди подарунок – це новий автомобіль «Рено Докіа», який буде корисний вам та вашим медичним закладам», – повідомив Биков.

Усі троє виступаючих є мешканцями Горішніх Плавнів. При цьому, Віктор Лотоус є довіреною особою Мінязева.

Окрім цього, під час заходу розповсюджувалась агітаційна продукція В’ячеслав Мінязева – буклет з біографічною довідкою та передвиборчою програмою кандидата.

Вячеслав Мінязев зареєстрований Центральною виборчою комісією кандидатом в народні депутати в 149 ВО від 10 червня.

Згідно з частиною 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «забороняється проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, інших друкованих агітаційних матеріалів чи друкованих видань, у яких розміщено матеріали передвиборної агітації, публічні заклики голосувати за чи не голосувати за партії - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у депутати в одномандатному окрузі або публічна оцінка діяльності цих партій чи кандидатів у депутати під час проведення заходів, організованих органами державної влади, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, державними чи комунальними підприємствами, закладами, установами, організаціями».

«Незважаючи на те, що В’ячеслав Мінязев не був представлений під час виходу на сцену як кандидат в народні депутати та не було прямої агітації, виступ мав агітаційні ознаки, що може бути порушенням виборчого законодавства. Підтримка кандидата з боку представників органів влади дає йому певну адміністративну перевагу та порушує рівність виборчого права», – повідомив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області Костянтин Донченко.

Нагадаємо, раніше ОПОРА фіксувала активність збоку двох інших потенційних кандидатів в 149 ВО. Лариса Босенко влаштувала дитячий пісенний конкурс, переможці якого отримали «грошові винагороди», а Артем Вітко влаштовував концерти за участі Павла Зіброва та гурту «Дзідзьо».

За коментарями звертайтеся:

Костянтин Донченко, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області

тел.: +380990797361

e-mail: [email protected]  

Ігор Литвиненко, комунікаційник Громадянської мережі ОПОРА в Полтавській області

тел.: +380504062015

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Більш детально тут


Автор: ГО «ОПОРА»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 червня 2019, 14:56 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації