Вхід | Реєстрація

Чому в обласному центрі автівка провалилася під асфальт, – пояснили у Полтававодоканалі

Чому в обласному центрі автівка провалилася під асфальт, – пояснили у Полтававодоканалі

Сьогодні вранці автівка марки ВАЗ 2106 провалився під землю внаслідок провалля, що раптово утворилося на колекторі. Це сталося на території гаражного кооперативу у мікрорайоні Сади. Фахівці водоканалу витягли машину з ями за допомогою спецтехніки. Чому так сталося, – пояснили у Полтававодоканалі для ОКІА «Новини Полтавщини».

“Каналізаційний колектор на вулиці Огнівській прокладався ще у 70-их роках минулого століття. Він вже двічі відслужив свій термін експлуатації”, – зазначається у повідомленні.

— Сьогодні о 7:20 до аварійно-диспетчерської служби водоканалу надійшов виклик про те, що у мікрорайоні Огнівка стався провал на колекторі. Туди і провалився легковик. Це сталося дуже швидко, адже провалля утворилося буквально за лічені хвилини. Наша аварійна бригада терміново виїхала на місце аварії. Була задіяна спецтехніка: автокрани та вантажівки. За кілька годин машину витягли, – повідомив головний інженер «Полтававодоканалу» Євген Забишний.

За словами комунальників, про масштаби робіт на цьому місці говорити ще рано. Наразі ведуться розкопки.

— На місці аварії ми проклали тимчасовий обвідний колектор для відведення стоків. Встановлена тимчасова насосна станція. Провалля утворилося дуже швидко. Трапляється так, що провали стаються поступово, протягом кількох днів, і це дає змогу попередити небезпеку. А буває так, що вони стаються миттєво, за кілька хвилин. На жаль, сьогоднішня ситуація – саме з таких. У цьому полягає вся «підступність» старих каналізаційних колекторів, – пояснив головний інженер.

У подальшому на вулиці Огнівській ділянку колектора відремонтують.

«Полтававодоканал» неодноразово наголошував на проблемі із каналізаційними колекторами: понад 70% каналізаційних мереж у Полтаві – зношені. Через завершення терміну експлуатації, труби вражені сульфатно-газовою корозією: це і є головною причиною, внаслідок якої утворюються провалля.

— Комунальне підприємство постійно зверталося і звертається до органів місцевого самоврядування різних рівнів щодо надання фінансової допомоги для ремонту колекторів. За попередніми підрахунками, «Полтававодоканалу» потрібні орієнтовно 200 мільйонів гривень щороку, протягом близько 5-ти років, аби більш-менш налагодити роботу каналізації у Полтаві, – наголосів Євген Забишний.

На жаль, халатне ставлення до проблем з каналізацією в минулому сторіччі, зараз має серйозні наслідки.


Автор: Прес-служба «Полтававодоканалу»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 липня 2019, 15:49 | Полтава | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації