Вхід | Реєстрація

Петиція не допомогла Резніченкові

Петиція не допомогла Резніченкові

Президент Зеленський своїм указом звільнив із посади голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка. Керувати областю тимчасово буде один із замів екс-голови.

У минулому номері «ЕХО» ми повідомляли про те, що на сайті Адміністрації Президента України з’явилася електронна петиція із проханням залишити на посаді голову Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка. Мовляв, за часи його керівництва область здійснила стрімкий прорив у реалізації різних інфраструктурних проектів.

Але, певно, наведених аргументів було недостатньо для того, щоб Президент Володимир Зеленський прийняв відповідне рішення. Уже через кілька днів з’явився його Указ про звільнення з посади Резніченка.
Замість уже відставленого посадовця керувати структурами і підрозділами виконавчої влади в Дніпропетровській області буде один із замів Резніченка Дмитро Батура.

Що відомо про нового керівника Дніпропетровської ОДА? Всезнаючий Інтернет не повідомляє про нього надто багато. У якісь гучні публічні скандали Дмитро Батура не «влипав». Згідно з деклараціями, які чиновник подає з 2016 року, він живе виключно на одну зарплату. До роботи в ОДА займав посаду в Дніпропетровській облраді. Там він якимось чином боровся з корупцією та захищав права людини. Є в українській владі і такі чудернацькі посади. Особливих статків не декларує. Має у власності кілька земельних ділянок у селах Могилів та Дніпрове. Ще він декларує величезні квартири в Дніпрі, які не є його стовідсотковою приватною власністю. На дружину, яка ніде не працює, записаний автомобіль «Лексус», придбаний у 2015 році.

Цікаво, що, починаючи з 2016 року, Батура постійно указує у своїх деклараціях наявність у нього 400 тисяч гривень готівкою. І це при не надто високій зарплаті. Хоча, можливо, чиновник живе дуже економно, а дружина має якийсь прибуток, вирощуючи і продаючи овочі чи фрукти із земельних ділянок, указаних у декларації. У принципі, яка різниця? У будь-якому разі, ніхто серйозно перевірками декларацій на їх відповідність реаліям не займається.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 липня 2019, 09:11 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації