Вхід | Реєстрація

Доживемо до серпня…

Доживемо до серпня…

Не знаю, як усі, але автор статті звернув увагу на той факт, що протягом місяця якось стихли пристрасті навколо минулих президентських виборів. У всякому випадку, у соцмережах активність як порохоботів, так і зеленофілів почала різко згасати. Можливо, дався взнаки фактор літа із його радостями і турботами. За морями та городами українці почали забувати про те, що в державі змінився президент.

Ну а аналізом виконання передвиборчих обіцянок того чи іншого політика чи політичної сили українці взагалі ніколи не переймалися. Між тим, мали б уже згадати, що минула весна, а слоган «Прийде весна, будемо саджати» так і залишився всього-навсього написом на бігборді. Чомусь, мені здається, що мине ще й не одна весна.

Узагалі, якщо побіжно проаналізувати досягнення і звершення новообраного керманича держави, то важко й сказати, що можна охарактеризувати вказаними термінами. Ну, що можна згадати? Розпустив Верховну Раду, познімав із посад голів облдержадміністрацій, зараз звільняють голів РДА. З’їздив на Донбас. Ну ще кудись «загряницю». Ну й що? І я так можу. Та й кожен із тих, хто читає ці рядки. У принципі, цілком логічні і очікувані кроки. Якщо є можливість отримати слухняний і підконтрольний парламент, то кожен би цим скористався. І Янукович, і Порошенко, і Ющенко. І так далі, і тому подібне. Адміністрацію президента кудись у інше місце перенесуть? Ну і? Якимись революційними перетвореннями дані наміри важко назвати.

Ну ще яйця в Україні подешевшали, долар, овочі і фрукти. Особливо капуста, кавуни й дині. При Порошенкові було дорого, а зараз зажили, забагатіли.

Розумію, що не всім мій сарказм сподобається. Просто згадалося, як у соцмережах прихильники нинішнього президента люто постили ціни на капусту в магазинах і на ринках. Цікаво, а що вони скажуть, коли під час чергової зими овочі знову різко подорожчають? І чому не постять нові цінники, вважаючи їх досягненням Володимира Олександровича.

На цьому список звершень практично і закінчується. Хоча дехто пропонує дочекатися серпня. І сто днів президенства Зеленського минуть, і парламент новий, більш слухняний і, можливо, працездатний, буде сформований, і уряд новий, той, що не краде, приступить до роботи.

Що ж, поживемо, побачимо. Хоча я особисто ніяких принципових змін, нових підходів у діяльності нової влади не бачу. От якби Володимир Олександрович заявив, що з 1 серпня 2019 року в Україні вже не буде хоча б РДА і хоча б у тих районах, де створені громади… А то воно якось незрозуміло виходить. Лікарні і школи закривають, бо грошей на утримання немає. А армію чиновників як годували, так і годують. От убийте мене, не можу зрозуміти, чим займаються райдержадміністрації та райради у тих же Новосанжарському та Царичанському районах? Чим і ким вони керують, за що платники податків віддають мільйони гривень щомісяця.

Щось нова влада не поспішає з цими питаннями розбиратися. І виникає думка, що українці отримали ті ж яйця, але в профіль. Радий буду помилитися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2019, 09:18 | Полтавщина | Редакційна


1. Borch / 12 липня 2019, 12:08
Президент не має достатньо повноважень для проведення активної управлінської політики. Влада по суті не змінилася а залишилась стара. Як виконавча так і законодавча. Порошенко мав парламент на кормушкі тому і міг приймати любі рішення. Саме за ці кошти, які були проплачені народним захисникам щоб голосували так як треба, ми дивимось на дзьо і на коко!!!
Ситуація з доларом показова. Інвестори вірять в позитивні зміни у Україні, тому і почали масово вкладати кошти, що не може не сказатися на курсі. А курс в свою чергу на покупній спроможності громадян.
2. Filon / 13 липня 2019, 10:46
1.Borch
«резидент не має достатньо повноважень для проведення активної управлінської політики. Влада по суті не змінилася а залишилась стара. Як виконавча так і законодавча. Порошенко мав парламент на кормушкі тому і міг приймати любі рішення. Саме за ці кошти, які були проплачені народним захисникам щоб голосували так як треба, ми дивимось на дзьо і на коко!!!
Ситуація з доларом показова. Інвестори вірять в позитивні зміни у Україні, тому і почали масово вкладати кошти, що не може не сказатися на курсі. А курс в свою чергу на покупній спроможності громадян.
»

Шановний Борщ. Щодо повноважень Президента погоджуюсь. Щодо парламенту, то він далеко не завжди був слухняним для Порошенка. При Янику був класний для Президента парламент. Швидше за все такий буде і у Зеленського.
Ну а з приводу долара... Ви самі вірите у те що написали? Ви ж серйозна людина, яка не втратила здатності мислити. Які інвестори? Хто, назвіть? Набагато реальнішою є версія про те, що на курс тисне доларова маса, яку зараз переводять у гривні і тратять на вибори. А про інвесторів Ви явно погарячкував.
3. Filon / 13 липня 2019, 19:51
Економіст Представництва Світового банку в Україні Анастасія Головач в інтерв’ю для dt.ua назвала недостатність основного капіталу головною причиною низького економічного зростання України впродовж останніх років.

“Це не просто причина гальмування економічного зростання, це головна причина того, що продуктивність праці в Україні дуже низька.

Ми часто наводимо приклад, що працівник у Німеччині в середньому виробляє за 17 днів стільки ж продукції, скільки український працівник за рік. І проблема не в робітниках, проблема у тому, що рівень технічного і технологічного забезпечення в Німеччині дає можливість працювати набагато ефективніше.

Якщо порівнювати рівень основного капіталу як частку від ВВП в Україні та інших країнах, то наш показник буде одним із найнижчих у Європі. Ми абсолютні аутсайдери.

Таким чином, для нашого економічного зростання першочерговим завданням є накопичення основного капіталу, яке відбувається за рахунок капітальних інвестицій, прямих іноземних інвестицій”, - зазначила Анастасія Головач.

Це так інформація для роздумів щодо інвестицій. І Президент Вова тут не допоможе. Хоча.... Якщо дозволить продавати землю, то трішки інвестицій може капнути.
4. orakul / 14 липня 2019, 08:27
3.Filon
«першочерговим завданням є накопичення основного капіталу, яке відбувається за рахунок капітальних інвестицій, прямих іноземних інвестицій»


Та Головач неук або ворог народу.
«...Из всех ценных капиталов, имеющихся в мире, самым ценным и самым решающим капиталом являются люди, кадры». (И.В. Сталин)
А українців вже давно перетворили в двоногу безмозглу скотину, чи в бидло як їх ляхи назвиають.
І анекдот в тему.
"Прилетает на Землю инопланетянин, чтоб внести землян в «Каталог разумных цивилизаций» и спрашивает:
- Почему при изобилии земли, воды и света многие на Земле голодают?
- Денег нет.
- Почему при всех ваших возможностях так много бездомных?
- Денег не хватает.
- Почему вы так свою планету загаживаете?
- Денег нет, чтобы устроить иначе.
- Почему так много больных, которых можно вылечить?
- Денег мало.
- Что же это за ресурс такой дефицитный, который вам жить нормально не дает? Может вам помочь его с других планет завезти? И вообще, где вы его добываете?
- Завозить не надо, мы их сами печатаем.
И вычеркнул инопланетянин землян из списка разумных существ."
5. orakul / 14 липня 2019, 08:39
Хто й досі не второпав почитайте Гитлера: "задача этих народов - обслуживать нашу экономику". СРСР знищили для закабалення народів які входили до його складу. Ніяким гейропам ви й нах не нужні. Потрібна лише ваша земля. Земля без людей і промисловості. Просто цікаво, скільки треба знищити фабрик і заводів, на скільки треба скоротити бидломасу щоб пришелепки це побачили?
Будь які так звані інвестиції можуть сюди прийти лише під гарантію заволодіння землею.
Адмін рехворма призначена для передачі землі у власність ОТГ і потім її вилучення. Очевидне підтвердження цьому - подарунок черметної санітарки від Ротарі клубу Буденківській ОТГ. Лікадація РДА - це остаточна ліквідація державності і перхід управління країною, а вірніше буде територією, до ТНК, про що вже прямо сказав Беня.
6. ИВЕН / 14 липня 2019, 08:41
безглузда стаття...
7. orakul / 14 липня 2019, 10:27
6.ИВЕН
«безглузда стаття...»

Нормальна стаття. Особливо там да сказано, що українці "аналізом виконання передвиборчих обіцянок того чи іншого політика чи політичної сили українці взагалі ніколи не переймалися".
І найприкольніше буде, якщо у Петі в раді буде більшість і його оберуть головою ВРУ і потім він кине всенародного любимця Зе через імпічмент, або обмежить його повноваження і буде керувати ще «краще» ніж керував. А до цього йдеться, бо Вітко ще якусь поп-діву привозить в останній день агітації. Це щоб асоціації з щедрим кандидатом не «стерелись» з пришелепуватих голів чи з забитими вірусами «вінчестерів» до 21 липня.
8. alist / 14 липня 2019, 11:46
1.Borch
«Порошенко мав парламент на кормушкі тому і міг приймати любі рішення.»

Нічого, через тиждень, в Зеленського буде свій, «ручний» парламент. Подивимось тоді на його "активну управлінські політику". А поки зеленофілам варто придумати нові пояснення, чого все не стає прекрасно, бо старі про повноваження і стару владу вже не підходитимуть. А взагалі є чудовий вислів про поганого танцюриста і те що йому заважає, дуже в тему.
1.Borch
« Інвестори вірять в позитивні зміни у Україні, тому і почали масово вкладати кошти, що не може не сказатися на курсі.»

Давай приклади великих і массових інвестпроектів, бо я поки бачу єдиний - вибори в парламент. Туди таке бабло засипається (і старою «злочинною» владою, і новою "дуже чесною"), що аж курс просів.
І відразу питання - коли через тижня 2-4 курс полізе вгору, а з ним і ціни, хто буде оголошений винним - Порошенко? А він полізе, в кінці літа - на початку осені точно (коли фермери, будуть конвертувати зерно в бакси).


3.Filon
«І проблема не в робітниках, проблема у тому, що рівень технічного і технологічного забезпечення в Німеччині дає можливість працювати набагато ефективніше.»

Я думаю, це правда, але не вся, бо справа ще і у робітниках. Зарплата, знайшов от дані - середня зарплата в Німеччині 2 667 євро, податок з неї 1 650, на руки 1500 євро в місяць. Це 43 000 грн. в місяць. Ціни там майже як у нас. Коміналку в нас зробили як в Європі. Середня зарплата в Україні 10200, за мінусом податків 8200 І от питання, люди робитимуть як німці? А тепер пару ньюансів, про податки з зарплати, у нас за них отримуєш лише право дати на лапу чиновнику, що вирішити своє питання, а там безплатну освіту (навіть в Вузі) чудову медицину (а не м’ясників в халатах) і т.п. Або от міцевий антураж, німець прийшов з роботи подивився футбол, попив пивко і зранку відпочивший, пішов на роботу, у нас - прийшов з роботи, накормив живність, порився на городі до ночі, зранку - накормив живність і потяг ноги на роботу. Така ж буде ефесктивність роботи? А інакше не виживеш.

Змінено 14.07.2019, 12:12
9. alist / 14 липня 2019, 12:03
5.orakul
«Адмін рехворма призначена для передачі землі у власність ОТГ і потім її вилучення. Очевидне підтвердження цьому - подарунок черметної санітарки від Ротарі клубу Буденківській ОТГ. »

Я от просто не розумію, які мають бути завихрення в голові, що об’єднати вигадку про вилучення землі і машину швидкої допомоги. Там що автопілот, і вона буде нагрібати в кузов землю і возити її в Італію? Чи ти думаєш, що тепер Скрильник подаре у відповідь італійцям трохи бутенківської землі? Скрильник! Подаре! Та якщо і подаре, то хіба собі.
Та біс з нею, адмінреформою, по оракулу можна зробити висновок про повний провал медичної реформи, бо видно, що нові таблетки, які видають в дуркі вже не діють. Як так пані Супрун? Старий галоперидол давав хоч який ефект, а нові вітамінки не допомагають.
10. orakul / 14 липня 2019, 15:33
9.alist
«Я от просто не розумію, які мають бути завихрення в голові, що об’єднати вигадку про вилучення землі і машину швидкої допомоги. Там що автопілот, і вона буде нагрібати в кузов землю і возити її в Італію? »

А які треба мати завихрення в голові щоб вважати, що італійські масони просто так подарували якимсь Бутенкам машину. Та навіть приїзжати сюди просто так ніхто не буде. А прийде час, Скильника ніхто і питати не буде. І попутно про німців. Німці, вони набагато розумніші від наших пришелепків і ось як вони розсуждают на тему лохотрону ОТГ, не в примір нам. Ми в таке просто не віримо. Посилання на www.youtube.com
11. Borch / 14 липня 2019, 16:11
Українець має звичку, відступить на півшляху...
12. Borch / 14 липня 2019, 16:42
8.alist
«Давай приклади великих і массових інвестпроектів»

2.Filon
«А про інвесторів Ви явно погарячкував.»

Спочатку і справді подумав що може щось наплутав. Але ж ні.
1.Borch
«вірять в позитивні зміни у Україні, тому і почали масово вкладати кошти»

Сума інвестиції залежить також і від кількості інвесторів. Велика кількість малих проектів про інвестована внутрішніми інвесторами. Взагалі ця тема явно не для обговорення тут, тому хто вірить в рост курса купляйте =) заробите на різниці... я тільки порадуюсь за вас.
13. Filon / 14 липня 2019, 18:22
12.Borch
«Сума інвестиції залежить також і від кількості інвесторів. »

Шановний Борщ, повірте дуже не хочеться до ваших слів доколупуватися. І повірте, на слово, пишу оце зовсім не для того. щоб довести, що я вумний Вас перевумнічаю. Але Ви так і не назвали жодного серйозного інвестпроекту. А щодо великої кількості малих інвесторів... Вибачте, але це навіть не смішно. Це колись китайці так пробували домни у кожному дворі будувати. А потім пустили європейців і американців із трильйонами Про домни у дворах вже забули. А трильйони і технології дали результат. І усьо... Немає в Україні дійсно серйозних грошей, щоб зробити якийсь ривок. Чому немає, то вже інше питання. У світі грошей валом. Але нам поки що не дадуть. Навіть, якщо Вован почне землю продавати. Так що поки що мій скепсис щодо чергового народного президента лише міцніє. До, речі, який же він народний чи всенародний, коли за нього не всі сто відсотків виборців проголосували. Але остання теза, так, до слова.
14. Slavko / 14 липня 2019, 20:45
13.Filon
« мій скепсис щодо чергового народного президента лише міцніє. До, речі, який же він народний чи всенародний»

Гарно сказано!
15. Borch / 15 липня 2019, 14:03
13.Filon
«До, речі, який же він народний чи всенародний»

Фішка в тому що економіка не повинна залежати від влади. Раніше було так що влада і була економікою країни. Концентрувала в своїх руках всі важелі впливу і качала бабло. І поки Зе цього не зробить він і буде залишатися народним президентом. На даний момент, його критика, має лише одну ціль, вплинути на результати виборів. Критики, свідомо, розуміючи що нема нічого конкретного, подають під соусом негативу, дії які народ і чекав від Зе. Розпуск Ради, звільнення чиновників і тд. Свідомо, знаючи що президент без парламенту не може активно діяти, звинувачують його в без діяльності. Чи парламент пішов на зустріч Зе з 73% підтримки хоч в одному прохані? Ні вони вирішили що 73% людей нічого не значать і слухати їх волю (трансльовану через президента) непотрібно. А тепер всіма доступними методами, намагаються зупинити очищення України від паразитів. Но тільки біда, нема ні-одного чистого і чесного метода. Задумайтесь за які гроші вчорашні привозять клоунів нам на потіху, раптом це саме ті кошти яких сьогодні не вистачає на лікарні...
16. Borch / 15 липня 2019, 15:17
13.Filon
«Це колись китайці так пробували домни у кожному дворі будувати.»

Це зовсім не той випадок. Домені печі було наказано будувати. Потрібні вони були чи непотрібні, китайці зрозуміли потім, коли попробували з доморощенного металу щось змайструвати.
Непотрібно рівняти ринкову економіку з плановою. Великі інвест проекти в ринковій економіці можливі лише за наявності запиту зі сторони малих. Малий та середній бізнес може розвиватись за рахунок імпорту і тільки тоді як великий інвестор побачить стабільність в цьому секторі він буде інвестувати. Це реальний стан в економікі України. Все що виходить за рамки це вже політика.
17. Filon / 15 липня 2019, 19:47
16.Borch
« Малий та середній бізнес може розвиватись за рахунок імпорту »

Шановний Борщ, як на мене дана теза виглядає аж надто тенденційною.
16.Borch
« Все що виходить за рамки це вже політика. »

І ця теж.
А тепер давайте разом поміркуємо за рахунок якого такого імпорту може розвиватися малий бізнес. Зараз ми бачимо, що середній бізнес пустили на ринок європейськоої легкої промисловості. Відроджені швейні фабрики в основному працюють на Європу. Це правда. Вартість нашої робочої сили різко знецінилась і європейці частково перевели виробництво із Азії до України. Йдемо далі... А куди йти далі? А далі тільки сільськогосподарська сировина. І у на імпорт можуть розраховувати виключно представники великого бізнесу. Ви серйозно вважаєте, що фермер із десятком корів, який навіть навчився виробляти чудовий сир може розраховувати на імпорт? Тоді, Ви - дивак, далекий від реального сектору економіки.Малий бізнес може розраховувати виключно на вітчизняний ринок. Або - на.... Російський. От вАм і політика, яка нероздільно повязана із економікою.
18. Borch / 15 липня 2019, 20:35
17.Filon
«за рахунок якого такого імпорту може розвиватися малий бізнес.»

Здається мені ви імпорт переплутали з експортом.
17.Filon
«Ви серйозно вважаєте, що фермер із десятком корів, який навіть навчився виробляти чудовий сир може розраховувати на імпорт?»

Товари які потрібні цьому фермеру і виробництво яких потребує значних інвестицій, можна імпортувати. Коли таких фермерів буде достатня кількість, це буде маркером стабільності в секторі, тоді і почнуться великі інвестиції в забезпечення ринку. Тут тільки так, ніхто не буде будувати завод по виробництву автомобілів де і доріг толком немає. Добавлю що фермер з десятком корів навряд може розраховувати на точку збуту в супермаркеті, про іноземні ринки взагалі розмови не ведеться. Чи Ви вважаєте що фермери в іноземних країнах держать по 10 корів і продають свій чудовий сир нам? Теоретично можливо що б фермер розвивався і вийшов спочатку на внутрішній оптовий ринок, а потім і на зовнішній, при наявності ліквідності. Що йому мішає? Мабуть стара система, з її корупцією і продажними суддями, в цьому корінь всіх проблем. Станеш трохи більшим зразу стрижуть.
17.Filon
«А далі тільки сільськогосподарська сировина.»

Взагалі ми зараз розбираємо глобальні проблеми які теоретично не міг вирішити Зе, за 2 місяці так як йому прем’єра навіть не дали поміняти, і не прийняли ні одного ініційованого законна.
19. orakul / 16 липня 2019, 08:14
18.Borch
«Здається мені ви імпорт переплутали з експортом.»

Та нічого він не переплутав. Бізнес на імпорті колись називали словом спекуляція. І це було правильно. Ніякого іншого бізнесу у нас не було і не буде. Експорт - то великий бізнес. Ми - сировинний придаток. Таке у нас призначення згідно глобальних планів і ви правильно пишете, що їх теоретично не міг вирішити Зе. І ніхто їх не вирішить. І оті мрії щодо розвитку малих фермерських господарств, розвиток переробних галузей - то все пустопорожні мрії і балачки. Нам відведена інша міссія - виробництво зерна і корисних копалин. У світлі цього і буде вестись внутрішня політика. І Філон правий пишучи що малий бізнес може працювати лише на внутрішні потреби. Але йому і цього не даватимуть робити. Бо вихолячи із такої ролі України тут не потрібно мати таку кількість населення і творити для нього якісь блага. Його будуть і надалі скорочувати скільки б там Гунжель не мітингував. Закриття лікарень цілком логічне з точки зору хазяїв України.
20. orakul / 16 липня 2019, 08:20
15.Borch
«Фішка в тому що економіка не повинна залежати від влади. Раніше було так що влада і була економікою країни. »

Фішка в тому, що так і повинно бути у незалежній чи у суверенній країні. Байки про вільний ринок, то є лохотрон, але успішно вбитий в голови в тому числі і економістам. Ніякого вільного ринку вже давно немає. Якщо уряд не контролює бізнес, то це означає лише те, що його контролюють інші, надурядові, наддержавні структури.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації