Вхід | Реєстрація

Навколо світу за 10 місяців

Навколо світу за 10 місяців

Рівно стільки часу витратив уродженець Світлогірського, аби проїхати на мотоциклі три континенти. Про свою дитячу мрію він написав у автобіографічній книзі.

Минулого тижня відбулася презентація книги мотомандрівника Валерія Кришня «Проїду світ», який на своєму мотоциклі «Honda Africa Twin» здійснив навколосвітню подорож. Захід пройшов у залі засідань Кобеляцької райдержадміністрації.

Автор розповів присутнім, як виникла ідея самої подорожі, про підготовку до поїздки та про ситуації, що траплялися в дорозі.

Зі слів мотомандрівника, проїхати світ не складно, написати складніше, а от важче всього — підготуватися.

— Чому я був першим українцем, який здійснив навколосвітню подорож? Бо більше всього хотів це зробити, — пояснив Валерій. — Я народився і виріс у Світлогірському. У дитинстві в нас був мотор «Вихрь», трактор Т-25, мопед «Карпати» і мотоцикл «ІЖ-Планета 3». На останньому мій тато їздив до мами на побачення, відвозив її у пологовий будинок, а згодом возив мене в садочок.

У 17–18 років мотомандрівник почав здійснювати перші далекі поїздки. Він їздив у інші області України. Згодом на МТ-10 об’їхав Кримське узбережжя.

— У 2006 році я побачив документальний фільм про двох британців, які подорожували на мотоциклах, — продовжує Кришень. — Із відео я дізнався, як потрібно готуватись до подорожі та що собою являє сам проїзд. Після перегляду фільму, я написав собі записку, у якій пообіцяв здійснити кругосвітню подорож. Через три роки, аби перевірити свою готовність, я проїхав до Владивостока. Витратив на поїздку 2 місяці. І почав готуватись.

Загалом під час кругосвітньої подорожі Валерій Кришень подолав 63 000 кілометрів, відвідав три континенти і 28 країн. Майже на початку подорожі в Казахстані вибухнуло переднє колесо і чоловік зламав ногу. Відлежавшись у друзів два тижні, він продовжив їхати з гіпсом. Для цього поверх гіпсу мотоцикліст одягав великі мотоботи. І стрибав на одній нозі до заправки чи ставлячи намет.

— Із гіпсом я їхав два тижні. Зняв його вже у Владивостоці, — згадує мандрівник. — Далі були Корея, США, Мексика. У Колумбії через відсутність візи мене хотіли посадити у в’язницю. Згодом відвідав Еквадор, Аргентину, Парагвай, де живе велика кількість переселенців з України, Бразилію. Звідти літаком повернувся в Європу. І вже за кілька днів був у Києві. Усього моя подорож тривала 307 днів. Обійшлася в 32 000 доларів, не враховуючи підготовки мотоцикла і спорядження.

 

«Мріяти може кожен і ця книга — для мрійників»

— Книга «Проїду світ» — це не художній твір, я не письменник, а людина, яка здійснила свою мрію і поділилася цим з іншими. Тут мої емоції, переживання та історії, що траплялися зі мною під час поїздки. Я виріс на романі Даніеля Дефо «Робінзон Крузо». Дуже хочу, аби молодь, читаючи мою книгу, уявляла себе на мотоциклі. Мріяти може кожен і ця книга — для мрійників, — так охарактеризував видання автор.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 липня 2019, 10:21 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації