Вхід | Реєстрація

Притулок для тварин: одні допомагають, інші скаржаться

Притулок для тварин: одні допомагають, інші скаржаться

Притулок для бродячих тварин функціонує в селі Сухинівка майже двадцять років. Протягом двох десятиліть установа так і не отримала офіційного статусу та будь-якої допомоги від органів влади. Собаки і коти виживають виключно завдяки допомозі волонтерів. Окрім того, далеко не всім у селі подобається подібне сусідство.

Про будні неофіційного притулку для бродячих тварин ми писали неодноразово, практично від самого початку функціонування установи. За два десятиліття існування притулку в Сухинівці у ньому фактично нічого не змінилося. Як і двадцять років тому, за тваринами доглядають Наталія та Артур Ковачі. Собак і котів утримують на території свого приватного домоволодіння. Періодично подружжю допомагають кобеляцькі фермери та підприємці. Адже самотужки годувати і лікувати майже п’ять десятків собак Ковачі просто не зможуть.

За словами Артура Ковача, за останні кілька тижнів допомогу притулку надали фермери Микола Антонов, Сергій Петренко та Владислав Скрильник. Вони виділили по кілька мішків кукурудзи, пшениці та дерті. Інший аграрій, Петро Слоква із Чорбівки, привіз 4 тисячі гусячих яєць. Постійно опікуються тваринами із притулку волонтери із громадської організації «Життя» Ольга Заїка та Ліза Муха.

Водночас, сільський голова Ігор Рябека повідомив редакцію, що до сільради надійшла колективна скарга на незручності, які виникають у людей через існування притулку для собак. Кілька місцевих жителів поскаржилися на нестерпний сморід.

У понеділок, 8 липня, ми зустрілися із Ковачем прямо біля паркану неофіційного притулку. Ніякого неприємного запаху не було. Артур пояснив:

— Так, погоджуюся, протягом кількох днів сморід був. Ми просто не встигли зварити і використати всі гусячі яйця, отримані в якості благодійної допомоги. Звичайно ж, запах від них пішов не надто приємний. Але я швиденько утилізував яйця. Як самі можете впевнитися, смороду немає.

Потрібно зазначити, що кілька разів органи місцевого самоврядування звертали увагу на притулок. У основному в моменти, коли в Кобеляках людям починали надто дошкуляти зграї бродячих собак. Але чиновники швиденько забували про проблему по мірі її часткового вирішення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2019, 12:05 | Кобеляки | Цікаве


1. alist / 14 липня 2019, 12:48
Проблема на самому ділі, куди як ширше, чим притулок для собак. Зветься вона - правила поводження/проживання/культури/екології/санітарії в населеному пункті. Питання - це нормально, коли в межах населеного пункту знаходиться притулок для собак? Нормально коли в населеному пункті тримають свиней, курей, гусей? І я не про 1-2 свині, 20 курей і 10 гусей пишу. Ні, мова йде про особливо обдарованих «бізнесменів» які тримають штук 10-30 свиней, і т.п. уже пром. кількості біля жилих будинків. Але влада (та і журналісти) їх "не бачать".
А всим хто за притулок, бажаю уявити таке сусідство для себе. 50 собак за забором.
На самому ділі я за притулки для собак, котів, і т.п. Це цивілізованість. Але і облаштовувати їх потрібно цивілізовано.
P.S. Звернув увагу на слова про утилізацію зіпсованих гусячих яєць. А Ви, пан Філоненко звернули? Спитали про кількість утилізованих, а головне, як їх утилізували? Зарили тищу-дві зіпсованих яєць під забором у сусідів? В лісопосадку? Варто жителям Сухинівки чекати нового "Чорнобиля"?
2. Lion2020 / 14 липня 2019, 14:46
Дійсно добра справа, але і велика проблема, а чиновники як завжди - сторона,вірніше в стороні!
3. orakul / 14 липня 2019, 15:48
1.alist
«На самому ділі я за притулки для собак, котів, і т.п. Це цивілізованість.»

Ваще-то в справді цивілізованих країнах на першому плані життя людини. Воно то й в нашій коснтитуції таке записано. Пріоритети якісь повинні бути. А коли закривають лікарні, коли ніде народити дитину, коли без грошей вам не нададуть ніякої меддопомоги, то оця вся собача епопея має одну єдину ціль - загонити і так пришелепуватих українців у шизофренічний стан і у свідомості пересічних поставити знак рівності між людиною і твариною. Для українців воно може й правильно, бо вони вже давно перестали бути схожими на людей. Їх вже де-факто перетворили в тварин. Лишилось тепер узаконити їх рівність з собачками де-юре і вбити цю рівність ще й у свідомість.
4. Slavko / 14 липня 2019, 18:08
От же яке брехло цей Ковач! Там Сухинівка, не гірше, як у тіру живе, так його розбовтки стріляють! 40 тисяч !!! Каже, утилізував... Куди? Пожарив, з’їв? На диво, у нього дуже терплячі сусіди з дітьми, але не витримують. Це він знову хоче зерна халявного!
5. orakul / 17 липня 2019, 11:28
Слава українським свобідним собачкам! Турбуйтесь далі. Посилання на exo.in.ua
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації