Вхід | Реєстрація

Як перевірити себе у списку виборців?

Як перевірити себе у списку виборців?

Дострокові вибори в Верховну Раду в Україні пройдуть 21 липня 2019 року. Для максимально прозорих та демократичних результатів голос кожного українця важливий. Перевірити наявність свого імені у списку виборців можна online за допомогою Державного реєстру виборців або ж у приміщенні дільничної виборчої комісії.

У першому варіанті потрібно зайти на сайт Держреєстру у кабінет виборця і вказати там свої дані. На електронну пошту прийде код для отримання підтвердження, чи є особа в Державному реєстрі виборців, а також номера та адреси відповідної виборчої дільниці.

Для очної перевірки потрібно знайти своє прізвище у списках, вивішених у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої виборець належить. Або ж прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

Іменні запрошення на вибори повинні надсилати не пізніше ніж за 10 днів до дня голосування. Якщо виборець виявив, що не включений у списки, він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання і виправити це. Списки виборців для голосування виборців за місцем проживання формуються на основі бази даних Державного реєстру виборців.

Варто приділити увагу перевірці своїх даних у Державному реєстрі виборців у випадку, якщо Ви нещодавно:

  • змінювали прізвище, ім’я чи по батькові;
  • змінювали зареєстроване місце проживання;
  • досягли повноліття та голосуватимете вперше.

Пам’ятайте, що згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів України» право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося 18 років.

Заява про уточнення попереднього списку або заява про тимчасову зміну місця голосування може бути подана виборцем до дільничної виборчої комісії або органу ведення Реєстру не пізніше ніж за 5 днів до дня виборів (тобто до 15 липня включно). Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається!


Автор: Віталій БАБАЄВ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2019, 10:16 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації