Вхід | Реєстрація

Кобеляцький цукровий завод з агропромхолдингу «Астарта-Київ» відновив центральну площу з фонтаном у Біликах

Кобеляцький цукровий завод з агропромхолдингу «Астарта-Київ» відновив центральну площу з фонтаном у Біликах

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» надав 100 тис. грн гранту Кобеляцькому цукровому заводу за проведення заходів до Дня довкілля. Тоді завод на 1,6 гектарах землі висадив 9 тисяч саджанців дуба та сосни. Кошти спрямували на відновлення напівзруйнованої центральної площі в Біликах.

Минулого року «Астарта-Київ», куди входить філія «Кобеляцький цукровий завод» ТОВ «Цукорагропром», проводила конкурс серед підприємств холдингу до Дня довкілля. За умовами необхідно було висадити якомога більшу кількість дерев, залучити найбільшу кількість мешканців до заходів, прибрати від сміття території або провести просвітницькі акції. Працівники Кобеляцького цукрового заводу в рамках цього конкурсу провели акцію «Врятуй ліс».

Цукровари на 1,6 гектарах землі висадили дев’ять тисяч саджанців дуба та сосни. За це агропромхолдинг надав підприємству грант — 100 тисяч грн. для благоустрою в громаді.

Працівники цукрового заводу вирішили впровадити ці кошти на відновлення центральної площі Біликів з фонтаном.

— Колись давно він був окрасою селища. До нього ходили відпочивати люди. Багато хто хотів, аби площу відновили, адже всі добре бачили, у якому стані вона була, — із «залишками декомунізації» та напівзруйнованим фонтаном. Довгий час це залишалося на рівні мрії. Тому ми, маючи грант, вирішили долучитися, — розповідає фахівець із соціального партнерства цукрового заводу Тетяна Поставна.

На ці кошти влітку минулого року придбали та поклали плитку для площі, зробили бордюри, встановили логотип та створили клумби.

Цієї весни почали роботи з відновлення фонтану — відремонтували його нижній басейн, проклали водогін, а також зробили освітлення території. Займалися цим самі працівники цукрового заводу. Сільська рада Біликів підтримала «цукровиків» і також долучилася — придбала трьохярусний фонтанчик та лави для площі.

— Ми робимо це не лише для наших працівників, а й для всіх жителів та гостей Біликів. Та разом з тим нам і самим хотілося бачити площу красивою, адже вона знаходиться перед адмінкорпусом цукрового заводу, — говорить Тетяна Поставна про соціальний проект.

Нині площа виглядає красивою, сучасною, туди приємно завітати. Дорослі та діти з Біликів знову приходять сюди, відпочивають, фотографуються. Вона стала окрасою селища, і не лише вдень, а й увечері, завдяки освітленню.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 липня 2019, 10:55 | Кобеляки | Суспільство
1. Slavko / 15 липня 2019, 13:09
Ану ж, Оракуле, підкажи, що на площі стоятиме – юдейський підсвічник, чи ще якийсь непотріб ? А рупорів для промивки мозгів чомусь не ставлять, щоб не бути схожими на комуняків, у них є кращі методи, напевно.

Змінено 15.07.2019, 13:11
2. orakul / 16 липня 2019, 08:28
1.Slavko
«Ану ж, Оракуле, підкажи, що на площі стоятиме – юдейський підсвічник, чи ще якийсь непотріб ?»

Стоятиме. Добре що ти нагадав. Треба це вивчити. Той фонтанчик, він теж не простий. На 500 гривнях теж фонтанчик є, подивись уважно і почитай що там написано.
1.Slavko
«А рупорів для промивки мозгів чомусь не ставлять, щоб не бути схожими на комуняків, у них є кращі методи, напевно.»

Рупори - то історія. Навіщо вам рупори коли для вас є ТВ. І все успішно виходить. А є ще цікавіші технології і можливо вони теж працюють, бо пояснити масове божевілля населення лише одним телевізором неможливо. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації