Вхід | Реєстрація

У Кобеляках запалало сміттєзвалище

У Кобеляках запалало сміттєзвалище

Ввечері 16 липня працівникам районного підрозділу МНС довелося гасити пожежу, що виникла на околиці райцентру на території так званої станції по сортування твердих побутових відходів. Це – офіційна назва об’єкту. Насправді ж на вулиці Покровській розташоване банальне сміттєзвалище.

Редакцію про пожежу повідомили жителі Кобеляк. Одразу кілька чоловік зателефонували і розповіли, що у місті горить звалище.

Коли ми близько 23-ї години прибули на околицю міста, там вже дві години працювали співробітники МНС. Два пожежні автомобілі підвозили воду і гасили полум’я. Стараннями пожежних вогонь вдавалося трішки збити. Хоча самі вогнеборці висловлювали побоювання, що загорання вже могло перекинутися в нижні шари сміття. І тоді повністю загасити пожежу буде практично неможливо.

Мешканці мікрорайону, чиї будинки розташовані поряд із звалищем розповіли, що перед загоранням на об’єкті працювала потужна техніка. Були там помічені і працівники комунального підприємства «Водоканал плюс». Вони випалювали траву і сухі гілки поряд із територією звалища. Можливо внаслідок чиєїсь необережності вогонь перекинувся на багатотонні гори відходів і запалали й вони.

Начальник райвідділу МНС Юрій Гребенюк, котрий теж пекребувава на місці події розповів, що його підлеглі вже вилили на звалище не менше 35 тонн води. Завдяки цьому вогонь трішки пригасили. І пожежним і кобелячанам пощастило, що в ці дні у Кобеляках майже не було вітру. В іншому разі полум’я поширювалось би із величезною швидкістю.

До речі, місцеві жителі розповіли, що перші ознаки загорання були ними помічені ще 14 липня. Але тоді на вогонь і дим ніхто не звернув уваги. Кобелячани запропонували опублікувати їх звернення до прокуратури вижити заходів і примусити міську владу виконати рішення суду та припинити діяльність несанкціонованого звалища.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2019, 10:55 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації