Вхід | Реєстрація

А у селах у веселих...

А у селах у веселих...

От, здається, і збулося пророцтво Кобзаря. Свій, як зараз модно говорити, культовий вірш «І виріс я на чужині» Шевченко написав у далекому 1848 році. Майже два століття минулого з того часу. Та інколи створюється враження, що Тарас Григорович написав свої безсмертні і поки що не заборонені цензурою рядки, проїхавшись Полтавщиною у 2019 році. Та й хіба лише однією Полтавщиною.

Чорніше чорної землі
Блукають люди, повсихали
Сади зелені, погнили
Біленькі хати, повалялись,
Стави бур’яном поросли.
Село неначе погоріло,
Неначе люде подуріли,

Нічого не нагадує? Ви не бачите нічого подібного сьогодні? Або..

І не в однім отім селі,
А скрізь на славній Україні
Людей у ярма запрягли
Пани лукаві… Гинуть! Гинуть!
У ярмах лицарські сини,
А препоганії пани
Жидам, братам своїм хорошим,
Остатні продають штани…

Це ж не я сказав чи написав, це Тарас Григорович так бачив.

Та думаю, що Шевченко внаслідок своєї дещо гіпертрофованої схильності до всяких там рефлексій, дум і переживань, які спричинені, чи то вродженим песимізмом, чи довгими роками каторги, чи хворобами внутрішніх органів, занадто драматизував ситуацію. Як і драматизують її зараз ті люди, хто вважає, що Україна гине, що вона приречена на довічне слугування в якості сировинного придатку для держав так званого «першого світу».

Насправді ж, у нас усе добре. Усім весело і все йде за планом.

Ну от поміркуйте самі. Лише за останній місяць у тих же, здавалось забутих Богом, Кобеляках, скільки веселих подій відбулося, скільки концертів безкоштовних проведено, скільки шашликів та горілки зжерто.

Дзідзьо співав, Зібров виступав, Паранормальних нарід у день початку кровопролитної бійні веселили. А ось і сама Оля Полякова приїдуть, кокошник надінуть, пісню веселеньку заспівають. Не життя, а суцільне свято.

Не відстає і новенький президент. Їздить із гастролями по областях, на чиновників кричить, народ веселить.
І як після цього сказати, що в Україні погано живеться? Лозунг «Хліба і видовищ» працював, працює і буде працювати вічно.

Ну, а з приводу сентенцій про втрачений економічний потенціал, сировинний придаток і деградацію нації. Якщо трішки інтепретувати вчення Будди, то можна стверджувати, що карма є не лише у окремих людей, а і у цілих народів і територій, які вони, ті народи, заселяють. Є вона і в України.

А в іншому древньому вченні існує поняття кабалістична географія.

Тобто, у певної території, у певного народу є певне призначення, визначене якимись вищими містичними силами.

Є воно і в України. І ніякий народний чи антинародний президент, ніякий парламент цього не змінить.

А у селах у веселих
І люде веселі.
Воно б, може, так і сталось,
Якби не осталось
Сліду панського в Украйні.

З приводу «сліду панського» Тарас Григорович таки погарячкував. А «люде» у нас таки веселі. Весело погуляють, весело підуть на вибори і весело просруть їх. І нічого ж і не зробиш. Карма така.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2019, 09:14 | Полтавщина | Редакційна


1. orakul / 19 липня 2019, 11:42
"у певної території, у певного народу є певне призначення, визначене якимись вищими містичними силами."
Та таки так, але не треба змішувати «вищі» чи «містичні» сили з пришелепуватістю народу. Яка питома вага «містичного» і «пришелепуватості» у визначенні долі народу, то ще треба дослідити. Такими дослідженнями ще ніхто не займався. Судячи із того, що відбувається зараз, на очах, так тут ніякої містики нема, є лише пришелепуватість кожного окремого українця, яка потім і складає колективну пишелепуватість нації.
2. Borch / 19 липня 2019, 12:05
Я конешно не Шевченко...

Авторитет річ не постійна,
риторика останнім часом негативна.
Навіщо пан пішов в ва-банк?
бо виграть хоче, чи все програть?
Народ все бачить й розуміє,
але добро він бистро забува,
ярлик прикрутить якогось філа,
й гнилими яйцями на ринку закида.
3. Filon / 19 липня 2019, 12:19
2.Borch
«Народ все бачить й розуміє,»

Дуже сумнівне твердження.Нагадаю, що пару тисячоліть тому всерозуміючий народ із задоволенням висловився за помилування бандита і знищення праведника.
4. ИВЕН / 19 липня 2019, 12:52
А *ФИЛОН*-- це завсім і не Ігорь Миколаєвич Філоненко .
ІГОРЕ-чому ви дозволяєте якомусь САМОЗВАНЦЮ писати під вашим НІКОМ-ЧИ МОЖЛИВО ЦЕ ВАС УСТРАЮЄ (ЯК КАЖУТЬ І я не Я і хата не моя )--якщо це... так то ви вибрали непогану позицію і чим же ви тоді відрізняєтесь від других ....а говорили що ВИ принциповий ...

ІГОРЕ-дайте любу відповідь...
5. Beri Mor / 19 липня 2019, 13:18
3.Filon
«Нагадаю, що пару тисячоліть тому всерозуміючий народ із задоволенням висловився за помилування бандита і знищення праведника.
»

Ну так ТОЙ народ за дві тисячі років і не змінився.Вони й зараз теж саме витворяють в Україні.Бандити жирують,а «сіряків» знищують.Богообрані,йопт...
6. orakul / 19 липня 2019, 13:47
5.Beri Mor
«Ну так ТОЙ народ за дві тисячі років і не змінився»

Той народ не змінився, такий у нього код генетичний, таке у нього призначення, згідно біблійського проекту підкорення світу від імені Бога. А наш народ змінився, і на жаль в ще гіршу сторону - став ще пришелепуватішим. І якщо почитати Кобзаря і порахувати, кого він там найчастіше згадує з негативного боку, то виявиться, що панів і богообраних а не москалів. А наш народ, вважаючи Тараса своїм символом робить все навпаки. Сьогодні був на зустрічі з Мінязєвим і дуже здивований. Напрочуд адекватна вміняєма людина, яку зараз рідко де зустрінеш, а тим більше серед кандидатів. Пишу це не ради його піару, просто висловлюю свою думку. Під занавіс Копелець закликав людей голосувати своїм розумом. Так і хотілось сказати, що закликати пацієнтів психлікарні голосувати розумом - це на всі СТО відсотків програш. А шкода.
7. Filon / 19 липня 2019, 19:28
5.Beri Mor
«Ну так ТОЙ народ за дві тисячі років і не змінився»

Можна й так вважати. Хоча мені здається, що ЦЕЙ народ вчинив би те ж самісіньке. можливо й гірше.
Не маю нічого проти українців, сам українець. Але ж... Та в принципі і всі наріди однакові. Різниця полягає виключно у пастухах.
8. Filon / 19 липня 2019, 19:35
6.orakul
«Сьогодні був на зустрічі з Мінязєвим і дуже здивований. Напрочуд адекватна вміняєма людина, яку зараз рідко де зустрінеш, а тим більше серед кандидатів»

Не зустрічався особисто. Трішки здається памятаю його по інституту. Практично не сумніваюся в його адекватності. Тому що мав колись змогу спілкуватися із Лотоусом, його шефом. Дуже адекватний і розумний. Але розклад буде наступний - Вітко, Касай, Мінязєв. Гоковці дуже пізно почали і бабла вкинули менше. А Касай? Він то ніхто, але ж він слуга народу.
9. orakul / 20 липня 2019, 08:08
8.Filon
« Але розклад буде наступний - Вітко, Касай, Мінязєв.»

І сам так думаю. Дуже хочеться аби таких вітків по всіх округах вибрали. І щоб Петю обрали головою ВРУ. Ну дуже хочеться. Чи пришелепки, 70 % яких ще місяць назад голосували проти Петі, хоч тоді поймуть, як їх примітивно взули? Не поймуть. А ще, іноді хочеться, аби вже скоріше цю пришелепувату націю додавили нах згідно її, нехай буде, карми. Аби вже більше її ніякі богдани і сталіни не рятували. Аби швидше вже вальцмани і зельцмани забрали і поділили цю землю та збацалм у нас на площі свою Хава Магилу. Магилу найпришелепуватішому наріду світу. Посилання на www.youtube.com
10. ИВЕН / 20 липня 2019, 08:32
9.orakul
« аби вже скоріше цю пришелепувату націю додавили нах »



за одні такі слова проти свого народу-на гілляку...
11. orakul / 20 липня 2019, 09:42
10.ИВЕН
«за одні такі слова проти свого народу-на гілляку.»

Читав, що Філон про карму написав? Так навіщо ці муки? Нема ума, рахуй каліка. Якщо Бог хоче когось покарати, то він його лиша розуму. Зараз Бог лишив розуму цілу націю. Я при чім? "Історія повторюється". Почитай філонову статтю і цитати із Тараса. Що змінилось? Так ця нація крім себе ще тягне в могилу і Росію і Європу. Чи й цього не бачиш?
12. Slavko / 20 липня 2019, 10:07
9.orakul
«Аби швидше вже вальцмани і зельцмани забрали і поділили цю землю та збацалм у нас на площі свою Хава Магилу. Магилу найпришелепуватішому наріду світу.»

Так про шо ж ти тоді писаатимеш, про пришелепуватих равинів ?
13. orakul / 20 липня 2019, 10:40
12.Slavko
«Так про шо ж ти тоді писаатимеш, про пришелепуватих равинів ?»

Виходить, що тут ти правий. Як виживу, то писатиму про равинів.
14. Borch / 20 липня 2019, 14:43
8.Filon
«Вітко, Касай, Мінязєв»

Вітко буде першим, але не з переду. Касай незаперечний лідер. Відрив від 2 місця 10%.
8.Filon
«Він то ніхто, але ж він слуга народу.»
Він то ніхто, але хто інші? Передвиборча кампанія деяких кандидатів відверто зневажлива. Тільки зробили вони одну помилку, раніше вибирався той хто найбільше на-шумів, хоч і знали що кака але не було альтернативи. А тепер пролетить той хто найбільше на-шумів. Мені аж трохи жалко Вітка, такий облом його чекає.
15. Filon / 20 липня 2019, 19:09
14.Borch
«Касай незаперечний лідер. Відрив від 2 місця 10%.»

Звідки дані? У мене - із закритого опитування одного із кандидатів. Хоча зізнаюся, що на 1оо відсотків довіряю лише опитуванням, які проводив сам. Зараз не проводив. Та продовжимо. Касай переможе у Козельщині. І все. Ви із Козельщини? Тоді маєте рацію.
16. Borch / 20 липня 2019, 20:46
15.Filon
«Звідки дані? У мене - із закритого опитування одного із кандидатів. Хоча зізнаюся, що на 1оо відсотків довіряю лише опитуванням, які проводив сам. Зараз не проводив. Та продовжимо. Касай переможе у Козельщині. І все. Ви із Козельщини? Тоді маєте рацію.»

Дані з усього округа. Джерело якесь опитування в відкритому доступі, десь в ютубі бачив де не пам’ятаю. Після завтра будуть перші результати. Тоді і побачимо чиї джерела були актуальними. Бо дані дуже аж різняться. Із закритого опитування одного із кандидатів, Вітко на першому місті, із моїх даних, не попадає і в трійку.
17. Filon / 22 липня 2019, 16:09
16.Borch
«Дані з усього округа. Джерело якесь опитування в відкритому доступі, десь в ютубі бачив де не пам’ятаю. Після завтра будуть перші результати. Тоді і побачимо чиї джерела були актуальними. Бо дані дуже аж різняться. Із закритого опитування одного із кандидатів, Вітко на першому місті, із моїх даних, не попадає і в трійку»

Реальність виявилася іншою аніж дані закритого опитування штабу Вітка. Що ж, значить його дурили. Значить набрали на роботу "за оголошеннями". І результат отримали відповідний. Хоча думаю. що навіть, якби на Вітка працювали більш професійні люди, то він би і в цьому разі програв Касаю. Ілюзії сильніші аніж банальне бабло.
18. Borch / 22 липня 2019, 16:58
17.Filon
«Що ж, значить його дурили.»

А я то думав дурили Вас, щоб потім на нас перейшло... Маніпуляція з інформацією, ще один запис в чорний список цього захисника! А там таких записів що аж писати уже нікуди. Ви можете продовжувати вірити в ангела... Мені більше подобається відштовхуватись від фактів.
17.Filon
«якби на Вітка працювали більш професійні люди, то він би і в цьому разі програв Касаю.»

Ну да. Оля супер профі, і все одно не допомогла.=))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації