Вхід | Реєстрація

Рятувальники підбивають підсумки за пів року

Рятувальники підбивають підсумки за пів року

Як повідомила рятувальна служба у Царичанському районі, щоб запобігти виникненню надзвичайних ситуацій, фахівцями служби постійно проводяться профілактичні рейди, зустрічі з громадянами з метою роз’яснювальної роботи серед населення, що запобігають травмуванню, загибелі людей та недопущення виникнення пожеж.

Загальна кількість пожеж на території Царичанського району за 6 місяців поточного року складає 57 випадків. З них, у житловому секторі — 28 пожеж; екосистемах — 29; на інших підконтрольних об’єктах — немає. На пожежах загинуло 3 людини дорослого віку. У грошовому еквіваленті прямі збитки склали 864 000 гривень, побічні збитки від вогняних стихій — 4 360 814.

У Дніпропетровській області за пів року зареєстровано 4149 пожеж проти 3108 за аналогічний період 2018-го (зменшення на 33,4 відсотка). У вогняній лаві загинуло 107 громадян (у 2018-му — 95), серед них 5 дітей (у минулому році — 1 дитина). Збитки від пожеж у області склали понад 49 000 000 гривень. Травмувалися у вогні 115 осіб, серед них 14 дітей.

За 6 місяців підрозділами ДСНС на Дніпропетровщині врятовано 103 громадянина, у тому числі 11 дітей. Збережено матеріальних цінностей на суму 42 800 000 гривень. У містах і селищах міського типу виникло 3027 пожеж, що становить 72,9 відсотків від загальної кількості пожеж в області. Середньообласний показник по загибелі у вогні на 100 000 населення складає 3,22. У 14 містах і селах він перевищений.
Основними причинами виникнення пожеж, як і раніше, залишились: необережне поводження з вогнем (3238 вогняних трагедій або 78,1 відсоток від їх загальної кількості); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (503 або 12,1 відсотків); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок (126 або 3,03 відсотка).

Служба порятунку закликає усіх жителів Царичанського району бути відповідальними. Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваші будинки від вогню! Бережіть себе та своїх близьких!


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 липня 2019, 09:10 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації