Вхід | Реєстрація

Творчість студії «Сонячний зайчик» м.Лохвиця

Того дня йшов дощ. Зимового лютневого вечора, коли після робочого тижня виникає непереборне бажання відпочити, піддавшись лінивому настрою просто посидіти біля телевізора, або за цікавою книжкою, з чашкою запашного теплого чаю, виходити під холодний дощ не хотілося нікому… Напевно тому зал Лохвицького районного будинку культури був напівпорожній, незважаючи на яскраву рекламу та вдосталь інформації про цікаві концерти, які проводить студія «Сонячний зайчик» з міста Червонозаводське.
Та все ж з самого початку концерту стало зрозуміло що дійству, яке відбувається на сцені не вистачає лише одного – фінансової підтримки та гучної реклами, для того щоб стати дійсно яскравою і незабутньою подією в мистецькому житті району. А рівень підготовки та виконання дітей, які брали участь в концерті можна порівняти з кращими виконавцями області. З перших слів ведучих (Володимира Сеника, Холодінової Ірини та Онасенко Ірини) в залі запанувала жартівлива та святкова атмосфера.
Адже Володимир разом з Ірами (як вони себе називають) були ведучими не на одному концерті студії та БК спиртокомбінату, вже мають певний досвід контакту з глядачами, а до відповідального екзамену, яким став для студії звітний концерт готувалися особливо ретельно. Отже перший номер концерту. І перший подарунок глядачам у вигляді авторської пісні Садохіної Тетяни із збірника Любові Сябро.
До виконання пісню підготував керівник студії Сеник Петро Михайлович, а Олексієнко Роман, учень студії відкрив концерт виконанням саме цієї авторської патріотичної пісні «Кохана Україна».
З початку свого існування студія «Сонячний зайчик» має за мету своєї роботи коригувати особистість дітей в набутті відчуття прекрасного, відволікає від негативного впливу вулиці, зацікавлює і залучає молодь для створення молодіжної духовної культури, яка б відповідала загальноприйнятним нормам моралі, була б втіленням духовних традицій народу, тому все, що приходить до керівників студії з вулиці, з, так би мовити, «демократичної тусовки» стає етично відкоригованим та прийнятним для «сімейного» глядача.
Так сталося і з танцем DRUM END BASS, який прийшов до нас з вулиці та з сторінок Інтернету, і в дівочому танцювальному гурті «Модерн» під керівництвом Світлани Анатоліївни Рибальської здобув нову силу. Доречно було б згадати про величезну популярність цього дівочого колективу серед глядачів, і їхнє нестримне бажання працювати на репетиціях та концертах. Хореографічні колективи студії поділені на вікові та, так би мовити, «географічні» групи, однією з таких «географічних» груп і є колективи «Сонечко» та «Мрія», учасники якого проживають в селі Токарі, але також займаються танцями в студії «Сонячний зайчик» На звітному концерті вони презентували запальний рок-н-ролл та танець до пісні «Хуторянка».
«Вітер зі Сходу» – це повернення до історичного минулого України, коли молодих дівчат забирали в турецьку неволю, саме цю тему озвучив дівочий вокальний дует «Едем», який завжди викликав позитивний емоційний відгук у глядачів. Саме для цієї пісні був придуманий сценічний образ виконавиць, та відпрацьована сценічна поведінка. Тому гучно аплодуючи, глядачі висловили свою високу оцінку майстерності дівчат.
А яскраве дійство продовжив справжній «Спалах» грузинського танцю, червоні костюми, пошиті батьками учнів студії, відпрацьовані чіткі рухи хлопців, та плавні, поважні дівчат – все це справило враження і викликало почуття поваги до керівника – Світлани Анатоліївни, адже крім роботи з дітьми, вона має ще й створити саму танцювальну композицію, фантазуючи, відчути всю атмосферу танцю, а потім донести її до глядача та так, щоб глядач повірив що перед ним справжні грузини, передати енергетику самого народу.
«Разом з нами сьогодні на сцені наші друзі – колектив під керуванням Заславець Антоніни Валеріївни «Забава»» – оголосила ведуча і сцена наповнилась яскравими кольорами літа, усмішок та радості, адже весела пісенька про літо та святкові дні набула особливого змісту у виконанні цього чудового дитячого танцювального колективу.
Сімейну традицію розпочинати свою співочу долю в студії «Сонячний зайчик» продовжує учениця Лохвицької гімназії Гаркуша Ліана, її старша сестричка Яна також довгий час навчалася в студії і зараз вже має певний досвід щоб допомагати керівнику студії та створювати яскравий сценічний образ Ліані. Одна з перших пісень Ліаночки саме про яскравого фантастичного «Рожевого слона» успішно прозвучала на сцені районного будинку культури.
Прозвучала в концерті і українська народна пісня. Списюк Сергій, як завжди, з щирою світлою посмішкою зірвав бурю оплесків саме з народною піснею «Темна нічка». Крім танцювальних колективів та співаків в студії працюють і дуети, не тільки вокальні, а й танцювальні.
Дует «Танець для двох» вже побував, незважаючи на свій юний (18 років на двох) вік на багатьох сценах області. В їхньому географічному атласі Миргород, Сорочинці, Лубни, Полтава, Гадяч, Лохвиця, Пирятин, не одна конкурсна перемога та грамота. Авторська пісня Лесі Горової сподобалась учениці студії Щербині Ані, (вона також навчається в Лохвицькій гімназії) і казкові «Дві пісеньки» залунали на святковій сцені. Цікава деталь – на протязі всього концерту учні студії виконували майже одні лише авторські пісні.
Прозвучали «Васильки» у виконанні Онасенко Ірини – автор І.Кривчун, «Історія цікава» у виконанні Щербини Ані – автор П.Сеник, «Мій рідний край» у виконанні Онасенко Ірини – автор Світлана Весна, «Україна» у виконанні Холодінової Ірини – автор Зінківська Іра.
На закінчення концерту вже ніхто не вірив, що існує більш яскраве видовище ніж те, що відбувалось на сцені. Та все ж коли гурт «Малята» «вилетів» на сцену, їхні яскраві «бджілки» взяли в полон глядачів, всі затамували подих і не відпускали танцівників аж до закінчення танцю, коли зал вибухнув оплесками.
Завершився концерт вже знайомою піснею «Мій рідний край», всі колективи студії та колектив «Забава» з’явились на сцені в святковому концертному вбранні, і незважаючи на дощ за вікнами, на прохолодний зал в повітрі відчувалась атмосфера свята, радості, надії на наше щасливе майбуття.

Автор: Жанна Олексієнко, www.lv-culture.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 11:18 | Лохвиця | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації