Вхід | Реєстрація

Процес харчування робітників «Онуру» поки що не перевірятимуть

Процес харчування робітників «Онуру» поки що не перевірятимуть

До редакції звернулася жителька Кобеляцького району, яка побажала, щоб її прізвище не оприлюднювали. Вона заявила, що працівники фірми «Онур», яка будує дорогу в Кобеляцькому районі, харчуються в антисанітарних умовах. І це вже призводить до проблем зі здоров’ям.

Жінка розповіла:

— У їдальні фірми люди харчуються в нормальних умовах. Але деякі робітники змушені обідати прямо на трасі, що будують. Так би мовити, без відриву від виробництва. Тобто, людям привозять обіди, вони сідають на обочині і їдять. Поряд проїжджають сотні автомобілів, працює будівельна техніка. Антисанітарія повна. Окрім того, люди скаржаться на меню. Їх годують стравами східної кухні, до яких звикли самі турки. Нашим працівникам така їжа є незвичною. Як наслідок, кілька людей потрапили в інфекційне відділення районної лікарні.

Наша співрозмовниця сказала, що побоюється за здоров’я своїх рідних, які теж працюють у турецькій фірмі. Вона дуже цікавилася, які державні органи уповноважені провести відповідну перевірку. Ми порадили звернутися в Держпродспоживслужбу і колишній підрозділ санепідстанції, що нині підпорядковується згаданій службі.

Через кілька днів зателефонували до санітарного лікаря Валентини Семиног. Валентина Іванівна підтвердила, що до них зверталися. І зазначила:

— Наші фахівці відреагували і, у свою чергу, звернулися за інформацією до працівників інфекційного відділення ЦРЛ. На даний момент там немає людей, які госпіталізовані з діагнозом «харчове отруєння». Так, у медзакладі перебуває один чоловік із числа працівників турецької фірми. У нього діагностований гастоентероколіт. Це — не харчове отруєння. Отже, ми не маємо права виїжджати на місце і проводити перевірку. Якщо, не дай Боже, звичайно, буде зафіксований факт харчового отруєння, ми увімкнемося миттєво. А проводити якісь перевірки приватних фірм нам давно заборонено.

Давати рекомендації щодо раціону харчування санітарні лікарі теж права не мають.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 липня 2019, 15:39 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації