Вхід | Реєстрація

Купатися можуть лише новосанжарці

Купатися можуть лише новосанжарці

У минулу п’ятницю на офіційному сайті Полтавської облдержадміністрації з’явилась тривожна новина. Лабораторні дослідження покази, що на 12 пляжах області вміст кишкової палички значно перевищує норму.

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, яке 12 липня провели фахівці Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, показники мікробіологічної забрудненості річкової води на пляжах Полтави, Кременчука та інших населених пунктів області не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Приміром, у річці Ворскла на пляжах Полтави рівень кишкової палички сягає 110 000 одиниць, перевищує норму в 22 рази. У Кременчуці рівень бактерій становить 2 400 000 одиниць, норма перевищена в 480 разів. Також вміст кишкової палички перевищений у річках Артополот, Псел, Сула, Оріль, Сухий Кагамлик, Ташань і Хорол.

Управління з питань цивільного захисту ОДА радить мешканцям області утриматися від купання в цих водоймах, оскільки річкова вода не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

У вівторок 6 липня керівник Кобеляцького міжрайонного лабораторного центру Валентина Семиног повідомила результати досліджень річкової води, відібраної на пляжах у Нових Санжарах, Біликах, Кобеляках і Світлогірському.

— Згідно показників мікробіологічної забрудненості, купатися у Ворсклі без можливої шкоди для організму можуть новосанжарці, — пояснила Валентина Іванівна. — Аналіз води, взятої на пляжах, які відвідують діти з таборів відпочинку, показав, що вміст кишкової палички не перевищує 5 000 одиниць. Значно гірша ситуація в Кобеляцькому районі. У Біликах, Кобеляках і Світлогірському рівень бактерій сягнув показника 24 000. Тому раджу жителям і гостям району не ризикувати і відмовитись від купання у Ворсклі і Дніпрі. Потурбуйтесь про своє здоров’я.

Для довідки. Оцінка безпечності води проводиться за індексом ЛКП (лактозопозитивної кишкової палички), який не повинен перевищувати 5000 одиниць.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації