Вхід | Реєстрація

Як почати заробляти на сонячній енергії

Як почати заробляти на сонячній енергії

На укомплектування домашньої сонячної електростанції чоловік витратив півроку і 15 000 доларів.
Наприкінці червня житель Нових Санжар Олександр Герасименко почав продавати «Полтаваобленерго» електроенергію, отриману з власної сонячної станції.

Чоловік згадує, що, маючи на руках кілька тисяч доларів, спершу планував придбати автомобіль іноземного виробництва. Та згодом вирішив вкласти кошти у справу, що приноситиме пасивний дохід.

— Чув неодноразово про «зелений» тариф для електростанцій, що працюють на відновлювальних джерелах електроенергії, — говорить Олександр. — Почав вивчати це питання, звертався у різні фірми, що продають такі електростанції, та в товариство «Полтаваобленерго». Зізнатися відверто, лише на папері електрики швидко проводять усі роботи, а на практиці все виявилось набагато складніше. Затягували час на кожному етапі.

Зі слів новосанжарця, проблеми почалися ще з топографічної зйомки. Спеціалісти відділу архітектури райдержадміністрації не могли зорієнтуватись, скільки часу їм потрібно, аби підготувати відповідні документи. Тоді Олександр звернувся в харківську приватну організацію, працівники якої за 2500 гривень провели зйомку.

Далі настав затяжний процес співпраці з представниками «Полтаваобленерго», що тривав півроку.
— Потрібно було взяти дозвіл на підключення трьох фаз і збільшення потужності до 20 кіловат. На це пішло три місяці. У РЕС їздив, як на роботу, кожен день, — каже Герасименко. — Двозонний лічильник із модемом я придбав за 9 000 гривень, ще 2 500 заплатив за новий проект. Коли електрики підключили три фази, то встановили свій лічильник. За те, щоб замінити його на мій, віддав ще 400 гривень.

Сонячні панелі новосанжарець придбав у полтавської фірми «Нью лайн енерджі». Працівники компанії змонтували фасадну електростанцію загальною потужністю 18,7 кіловата. Біля будинку і на даху підсобного приміщення встановили 68 панелей по 275 кіловат кожна. Загальна вартість робіт обійшлась у 15 000 доларів.

— Із 25 червня вступив у силу мій договір про «зелений» тариф із «Полтаваобленерго», — продовжує Олександр Герасименко. — Сонячна електростанція виробляє за день близько 100 кіловат. Ціна 1 кіловата становить 4 гривні 40 копійок. Ціна прив’язана до євро і залишатиметься фіксованою до 2030 року. Звірятися з електриками маю до 10 числа кожного місяця. За місяць ми споживаємо до 150 кіловат.

Як пояснив чоловік, потужність сонячної електростанції не дозволяє встановити в будинку електроопалення. Один із варіантів — обігрівати помешкання тепловими кондиціонерами. Але ці пристрої не можна використовувати в сильні морози. Тим більше, що в осінньо-зимовий період електростанція вироблятиме менше кіловат електроенергії, так як усе залежатиме від кількості сонячних днів.

— Сподіваюся, що сонячна станція приноситиме моїй сім’ї дохід. Представники фірми прораховували, що вона окупиться за 5 років. Та я в цьому не впевнений. Поживемо — побачимо. Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам, то буду збільшувати кількість сонячних панелей, — резюмував Олександр Герасименко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 липня 2019, 08:58 | Нові Cанжари | Цікаве


1. orakul / 24 липня 2019, 20:42
"..електростанцію загальною потужністю 18,7 кіловата. Біля будинку і на даху підсобного приміщення встановили 68 панелей по 275 кіловат кожна..."

Арихметика глючить!!!

"..Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам.."

Які таки українці наївні. Та цей тарихв скінчиться, як тільки на пришелепках зароблять торгівці панелями. А потім буде не "зелений тарихв" а "чорний податок"
2. ИВЕН / 25 липня 2019, 06:44
1.orakul
«А потім буде »


ЦЕ ТОЧНО(закон заманювання-для цього і створили депутатів- що би вони один одному лобіювали їхні інтереси......сьгодні мені-завтра тобі...
домашня єлектростанція ---ой-ёё-коли вона окупиться-її ж ще содержати потрібно оновлювати- а це все кошти...ОДНИМ СЛОВОМ-ВИГОДНА ТІЛЬКИ ВЕЛИКА ПОТУЖНА СТАНЦІЯ ЯКА ЗМОЖЕ СЕБЕ ОКУПЛЯТИ ----А ДЯДЬКІВСЬКА-ЦЕ БРЕД...
3. alist / 26 липня 2019, 23:01
Ну знову в статті багато помилок. Пан Діденко, як так можна?
1. - помилка в назві статті, має бути "Як почати заробляти на громадянах України, продаючи їм втридорога сонячну енергію."
2. - і в кінці "Якщо держава даватиме можливість заробляти на «зеленому» тарифі всім громадянам, а не лише олігархам,", має писатись "Якщо держава даватиме можливість заробляти на обдиранні простих людей тарифами, не лише олігархам, а і трохи менш заможним багачам, то буду збільшувати кількість сонячних панелей"

Зрозумійте всі, 4,40 грн за кіловат, що отримують зеленотарифні бариги, не з повітря беруться, їх платите ВИ! воно все закладене в тарифах для простих громадян. Я щиро, ,Щиро, ЩИРО надіюсь, що наше рідне і любиме государство, поступить традиційно і «кине» цих новоявлених мініолігархів, відмінивши цей зелений тариф, і оставивши їх з кучею китайських, безтолкових сонячних батарей, які будуть окупатися в ринкових умовах 150 років, а не за 5 за рахунок наших з вами грошей.
4. Slavko / 26 липня 2019, 23:40
Це що, реклама для лохів !? Он подивіться Хроніки
громад, як онурівці з кобеляцькими мєнтами у Марківці гроші заробляють !!
А нам на сонці пропонують заробляти ... Анекдот !
Чи, може, вони хлопці "чисті", але ж виконують злочинні накази Джулая про бездіяльність із такими задоволеними обличчами !..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації