Вхід | Реєстрація

Оформлення документів на торгівлю алкоголем та тютюновими виробами

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» для одержання ліцензій суб'єкт підприємницької діяльності повинен подати до Гадяцької міжрайонної державної податкової інспекції наступні документи:
1. Заяву на одержання ліцензії нового зразка.
2. Копію свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності, засвідчену нотаріально або органом, який видав оригінал документа (гербовою печаткою).
3. Довідку державної податкової служби про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій (чи книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі алкогольними напоями.
При здачі документів на отримання ліцензій до пакету документів додається платіжне доручення про сплату коштів за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
Ліцензія видається заявнику не пізніше 10 календарних днів з дня одержання зазначених документів.
Ліцензія видається терміном на 1 рік і підлягає обов'язковій реєстрації в державній податковій інспекції.

Щорічна плата за ліцензію
- на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожне місце торгівлі становить 8000 грн. на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (чи книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться в такому місці торгівлі;
- на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі становить 2000 грн., а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст: 500 грн. на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний окремий, зазначений в ліцензії реєстратор розрахункових операцій (чи книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться в такому місці торгівлі, і 250 грн. на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.
Плата за ліцензію справляється щоквартально рівними частками і зараховується до бюджету згідно чинного законодавства.
Повідомляємо, що з початку року розпочато приймання документів та видачу довідок про внесення місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру місць зберігання.
Для внесення місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру необхідно подати до Гадяцької МДПІ заяву встановленого зразка, до якої додаються копія документу, що підтверджує право користування цим приміщенням (договір оренди, свідоцтво про право власності та інше), та нотаріально посвідчена копія ліцензії на відповідний вид діяльності.
В Гадяцькій МДПІ відновлено роботу пункту приймання документів та видачі ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, а також приймання документів та видачі довідок про внесення місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів до Єдиного реєстру місць зберігання з наступним графіком роботи:
прийом документів - щоп'ятниці з 10 до 16 год., видача ліцензій - щовівторка з 10 до 17 год.

Автор: В. М. Хелемеля, завідувач сектором Гадяцької МДПІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 11:28 | Гадяч | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації