Вхід | Реєстрація

Департамент мовчить, депутат обіцяє, а стіна падає

Департамент мовчить, депутат обіцяє, а стіна падає

Доки керівництво аграрного ліцею шукає кошти на ремонт будівлі, аварійна стіна може в будь-який момент обвалитись на тротуар.

У редакцію зателефонувала жителька міста, яка звернула увагу на стан однієї з будівель Кобеляцького аграрного ліцею.

Жінка пояснила, що кожного дня проходить на роботу вулицею Шевченка:

— Тротуаром біля старого приміщення, що виходить на центральну вулицю міста, ідуть сотні пішоходів у лікарню, ліцей і школу. Більше місяця тому цегляну стіну будівлі підперли дерев’яними колодами і дошками. Спочатку аварійну ділянку біля ліцею обгородили стрічками. Тепер залишилась одна колода, що ледве підпирає стіну. Цегла може обвалитись у будь-який момент. Невже нікого не турбує, що стіна привалить пішохода? Куди дивиться директор ліцею?

Кореспонденти «ЕХО» звернулись до заступника директора аграрного ліцею Яніни Монастиренко. Вона розповіла, що проблема зі старим корпусом виникла ще наприкінці травня:

— Будівля експлуатується із 1930‑х років. Шиферний дах постійно протікав. Ми намагалися власними силами полагодити його, але дрібний ремонт не усував руйнування даху. Вода зверху постійно затікала між цеглу. У результаті наприкінці травня облицювальна стіна почала обвалюватись. Також на даху погнили балки і в будівлі частково впала глиняна стеля.

23 травня керівник ліцею надіслав лист у Департамент освіти і науки Полтавської облдержадміністрації, до якого додав фото аварійної будівлі. Також попрохав про допомогу народного депутата Артема Вітка. Із Департаменту відповідь не надійшла. Нардеп пообіцяв посприяти у вирішенні проблеми після виборів, оскільки його допомогу напередодні голосування можуть розцінити як підкуп виборців.

— У корпусі знаходиться сім кабінетів і лабораторія, — каже Яніна Монастиренко. — Площа приміщення становить 998 квадратних метрів. Коштів на капремонт даху і фасаду в ліцеї немає, оскільки сума становитиме більше мільйона. Саму стіну не вдасться перекласти. Наші працівники підперли стіну колодами і обгородили аварійну територію. Загородження зруйнували.

Працівники навчального закладу не замовляють проектно-кошторисну документацію, так як вона дійсна лише рік, а фінансування на ремонтні роботи відсутнє.

І доки депутат обіцяє, Департамент мовчить, стіна продовжує руйнуватися й створювати небезпеку для пішоходів.

P.S. Станом на 24 липня аварійну будівлю вчергове відгородили.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2019, 18:22 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації