Вхід | Реєстрація

«Тандем» став лауреатом всеукраїнського фестивалю

«Тандем» став лауреатом всеукраїнського фестивалю

Жіночий колектив другий рік поспіль здобуває відзнаку у вокальному конкурсі.

Нещодавно творчі колективи Руденківської об’єднаної територіальної громади взяли участь у фестивалі-конкурсі народної творчості «Джерело духовності». Засновником фестивалю є Засульська сільська рада Лубенського району. У цьому році свої виступи презентували майже 50 колективів із Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Київської та Сумської областей.

Як розповіла Ілона Головко, завідуюча сектором культури Руденківської сільради та учасниця художньої самодіяльності, фестиваль проходив з 13 по 14 липня. Виступи учасників оцінювало столичне журі: кандидат мистецтвознавства Ганна Пеліна, організатор всеукраїнських мистецьких заходів Ніна Михайлишина, прес-аташе Національної філармонії Ілона Таміліна та викладач Тетяна Бондар.

— У перший день на сцені виступали академічні хори й вокальні ансамблі. Наступного дня журі оцінювало фольклорні ансамблі та сольний спів, — говорить Ілона Головко. — Руденківську громаду представляли ансамблі «Тандем» і «Витівниці». Обидва колективи готував наш художній керівник Олександр Клименко.

Заслухавши всі виступи, журі нагородило «Витівниць» дипломом учасника, а «Тандем» — дипломом лауреата ІІІ ступеня.

Зі слів Ілони Головко, обидва колективи працюють на базі Мар’янівського сільського клубу. У «Тандемі», який заснований минулого року, виступають Катерина Колісник, Тетяна Герман і сама завідувач культури.

— У Засуллі ми побували вдруге. У 2018‑му наш колектив привіз диплом лауреата І ступеню. Крім того, у конкурсі «Презентація снопа» наш сніп-дідух визнали кращим. Обов’язково виступимо і в наступному році. Дякую всіх, хто допомагав у підготовці до поїздки, і нашим артистам, — резюмувала Ілона Головко.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації