Вхід | Реєстрація

Два мільйони на клуби

Два мільйони на клуби

Кошти на їх реалізацію надали з обласного і місцевого бюджетів.

Наприкінці жовтня минулого року в Полтавській обласній раді підвели підсумки конкурсу «Бюджет участі». Проект має на меті впровадження ідей з енергозбереження, безпеки і громадського порядку, навколишнього середовища, комунального господарства, культури й освіти, спорту і туризму, соціального захисту. Завдяки співфінансуванню обласної ради і місцевих органів самоврядування, у населених пунктах з’являються потрібні, на думку жителів і влади, об’єкти інфраструктури. Вартість одного проекту становила до 150 000 (100 000 — обласний бюджет, 50 000 — місцевий).

Мешканці Крутої Балки подали на конкурс три проекти. Усі вони отримали схвальні відгуки і фінансування. Координатором проектів виступила Валентина Прудко, старости сіл Крута Балка, Дудкин Гай і Вільний Степ.

Зі слів Валентини Вікторівни, усі проекти мають реалізувати до кінця серпня. 19 липня сільська рада замовила 13 вуличних тренажерів, які обійшлися в 150 000 гривень.

У серпні на площі біля дитячого садочка «Капітошка» установлять ігровий майданчик «Країна дитинства» вартістю 100 000 гривень.

Також у наступному місяці впровадять проект «Сонячне дерево». Згідно задуму, за 150 000 гривень автори замовлять 10 вуличних автономних LED–світильників та ліхтарних стовпів, що працюють на сонячних батареях. Їх установлять біля закладів культури в Крутій Балці, Вільному Степі та Дудкиному Гаю.

 

Драбинівська громада ремонтує клуби

Цього року сільська рада отримала 2 400 000 гривень державної дотації. Ці кошти передбачені на розвиток інфраструктури.

Як розповіла голова громади Лариса Охріменко, дотацію витратять на капітальні ремонти будинків культури в Крутій Балці і Сухій Маячці. На перший об’єкт передбачили 950 000 гривень. За ці кошти на будівлі мають замінити дах і провести зовнішні роботи. Загальна ж вартість капремонту клубу становить 3 600 716 гривень. У 2016 році в приміщенні установили електричне опалення та замінили дерев’яні вікна на металопластикові.

У Сухомаячківському будинку культури за 1 450 000 відремонтують дах та проведуть фасадні роботи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2019, 14:10 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації