Вхід | Реєстрація

Найкращий урожай – у «Востокстройгазу»

Найкращий урожай – у «Востокстройгазу»

Це сільськогосподарське підприємство зібрало з 1 гектара землі 6,3 тонни озимої пшениці.

У Новосанжарському районі фактично завершився збір ранніх зернових культур. Переважна більшість господарств уже підрахували цьогорічні врожаї та проводять розрахунки з пайовиками.

Як розповів начальник відділу агропромислового розвитку Новосанжарської райдержадміністрації Василь Михайлик, усього ранніми зерновими культурами було засіяно 9 626 гектарів землі.

— Найменша територія відводилась під горох, — говорить Михайлик. — Цю культуру сіяло приватне підприємство «Санжари-агросвіт». На площі 60 гектарів аграрії зібрали 150 тонн гороху з середньою врожайністю 25 центнерів. Озимий ячмінь вирощували два господарства: ПП «Лавіта» та ФГ «Козубівське». Із 75 гектарів сільгоспвиробники отримали 218 тонн зерна. Урожайність — 29 центнерів з гектара. Ярий ячмінь зібрано на площі 1058 гектарів. Загальна урожайність — 4444 тонни (42 центнери з гектара).

Цього року озима пшениця займала площу 8450 гектарів. Першими до збору культури приступили підрозділи корпорації «Чиста Криниця». Найвищі показники врожайності зафіксовані в господарстві «Востокстройгаз». Пшениця «сипнула» по 63,4 центнера з гектара, а ячмінь — 53 центнера. Працівники сільгосппідприємства «Чиста Криниця» зібрали пшениці по 60 центнерів, ячменю — по 49. Саме це підприємство засівало ячменем 650 гектарів. Це найбільша площа в Новосанжарському районі.
Керівництво сільгосптовариства «Говтва» зробило акцент на пшениці. Адже культурою засіяли майже 3800 гектарів землі. Середній урожай — 59,7 центнера.

— Станом на 23 липня пшениці зібрано 43 460 тонн, — наголосив Василь Михайлик. — Середня врожайність — 53,5 центнера. Та збір зернових завершили 99 відсотків господарств. Тому цифри будуть трішки змінені.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2019, 16:46 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації