Вхід | Реєстрація

Рекордний урожай призвів до падіння цін на збіжжя

Рекордний урожай призвів до падіння цін на збіжжя

Кобеляцькі аграрії в поточному році добилися рекордної урожайності озимої пшениці. П’ять тонн із гектара — такого результату не було ніколи.

У двадцятих числах липня практично всі місцеві аграрії закінчили збір ранніх зернових та зернобобових культур. Цьогорічний урожай не може не радувати. У силу сприятливих погодніх умов, що склалися цьогорічної зими і навесні, та в результаті застосування сучасних агротехнологій, хлібороби встановили новий рекорд урожайності озимої пшениці. Цією культурою було засіяно 11,8 тисячі гектарів землі. Зібрано 65 тисяч тонн. Середня урожайність склала 51,2 центнера із гектара.

Тетяна Чердак, начальник управляння агропромислового розвитку РДА, говорить:

— Ще ніколи в історії Кобеляцького району хлібороби не збирали в середньому більше п’яти тонн пшениці з гектара. Так що говорити про якийсь занепад агровиробництва не доводиться. Поля давно не заростають бур’янами, а урожайність різних культур постійно зростає.

Урожайність озимого ячменю теж на досить пристойному рівні. Вона становить 48 центнерів з гектара. Озимий ріпак зібрали на площі 3 тисячі гектарів, урожайність — 27 центнерів.

Та рекордний урожай приніс не лише задоволення від успішного результату. Із початком жнив одразу почали різко знижуватися ціни на сільськогосподарську сировину. Так, станом на 24 липня за тонну пшениці 3‑го класу селянам платять 4650 гривень. За тонну ячменю — 4250. У минулому році зерно коштувало від 5 до 6 тисяч гривень за тонну. Саме через це більшість аграріїв не поспішають продавати свою продукцію.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 липня 2019, 10:30 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації