Вхід | Реєстрація

Лохвиччина викопується із заметів і готується до повені

Особливо уразили сполучення в районі (в тому числі і через район) снігопади, що пройшли позаминулого тижня. На шляхах, які не вдавалося вчасно розчистити через брак у дорожньої служби техніки і пального, утворювалися замети, а за ними затори.
Як повідомляє газета "Лохвицький край", 11 лютого на трасі Київ – Суми, на в'їзді у Лохвицький район з боку Чорнухинського утворився затор.
"Пробка утворилась на початку Лохвиччини, – розповідає 29-річна лохвичанка Лариса, яка по дорозі з Києва пробула у заметі 14 годин, сидячи у своєму авто. – Дорога в межах Чорнухинського району була добре розчищена. Коли минула село Красне і вказівник "Лохвицький район", помітила, що у снігу, яким заносило трасу, тільки дві колії. Власне, розчищалася смуга, достатня для однієї машини. Тобто зустрічним автівкам розминутись практично неможливо, бо сніг глибокий. Попереду побачила скупчення машин на дорозі. Як виявилось, дорогу заблокували великі вантажівки, що позастрявали і не могли розминутись. За ними поставали легковики, автобуси... Люди гадали, що стояти довго не доведеться, тому останні, що прилаштовувались до черги з боку Чорнух, не шукали, як об'їхати "пробку". До роботи стали міліціянти і МНСники, замети розчищали, однак робота просувалась повільно. Співробітники ДАІ вже уночі пропускали машини в одному напрямку і лише до ранку розпустили у обидві сторони двокілометрову чергу машин."
Дороги до сіл у районі станом на 23 лютого сяк-так вже розчищені, до цього деякі віддалені села були практично відірвані від цивілізації, туди не підвозили хліб і при потребі не пробилася б швидка допомога.
Як повідомляє "Газета по-українськи", мешканка Чорнухинського району застряла у снігу, їдучи народжувати дитину:
"Із триметрових снігових заметів рятувальники визволяли 35-річну вагітну Оксану Іващенко з села Гільці Чорнухинського району. У суботу вночі посеред снігу жінка, в якої почалися перейми, знаходилася близько 10 годин. В управлінні МНС повідомили, що у снігу застрягли рятувальники, які поїхали її визволяти, і місцевий підприємець, який хотів допомогти. Голова сільради обдзвонив увесь район, підняли бульдозери, щоб пробити дорогу. "Вона почувалася нормально, спасибі еменесникам, допомогли. Це ж не перша дитина. У нас уже двоє синів є, у школу ходять, – розповів чоловік Іван Іващенко. – Ми поїхали на своїй машині, застряли між Гільцями і Чорнухами". Майже опівдні жінка потрапила в Лохвицьку райлікарню і народила дівчинку.
Тепер же місцева влада переймається заходами, спрямованими на мінімізацію шкоди від повені, уникнути якої неможливо. Сільські, міські, районні ради створюють плани дій. Якщо якісно не підготуватися, наслідки можуть бути гіршими, ніж від снігопаду.

Автор: О.Стасейчук, www.bazarmedia.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 11:39 | Лохвиця | Суспільство
1. Василь Савченко / 2 березня 2010, 12:03
да, повна бездіяльність Лохвицької РДА і дорожніх служб і це вже закономірність...Коли це закінчиться??? Сам простояв в тих заметах 4 години їдучи на Київ, і то дякуючи тому , що їхав на позашляховику і мав трішки більші можливості, тоді до Пирятина добралися лише 3 авто, всі інші простояли, як говорить Лариса 14 годин.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації