Вхід | Реєстрація

ЦВК підрахувала 100% голосів: скільки місць отримають партії у новому складі Ради. Інфографіка

ЦВК підрахувала 100% голосів: скільки місць отримають партії у новому складі Ради. Інфографіка

Уперше в історії незалежної України абсолютну більшість голосів отримала одна партія – президентська "Слуга народу".

У п'ятницю, 26 липня, ЦВК остаточно підрахували 100% протоколів на позачергових параламентських виборах. Уперше в історії незалежної України абсолютну більшість голосів отримала одна партія – президентська "Слуга народу" – 43,16%.

Загалом п'ятивідсотковий бар'єр подолали п'ять партій. На другій сходинці перебуває проросійська політична сила "Опозиційна платформа – За життя" з 13,05%, на третьому місці – "Батьківщина" з 8,18% голосів українців. До Ради також проходить "Європейська Солідарність" експрезидента Петра Порошенка (8,10%) та партія "Голос" Святослава Вакарчука (5,82%).

Таким чином в багатомандатному виборчому окрузі "Слуга народу" отримає в новій Раді за партійними списками 124 місця, "Опозиційна платформа - за життя" - 37, "Батьківщина" - 24, "Європейська солідарність" - 23 і "Голос" - 17.

До мандатів "Слуги народу" також приєднаються кандидати, що перемогли на мажоритарних округах - їх ще 130 осіб. Всього політсила буде представлена у парламенті монобільшістю - 254 депутатами.

Друга за величиною фракція партії "Опозиційна платформа - За життя" разом з мажоритарниками отримає 43 мандати.

У "Європейській солідарності" на мажоритарних округах перемогли два кандидати - загалом в Раді від політсили Петра Порошенка буде 25 депутатів.

"Батьківщина" також додасть до свого партійного списку двох представників (всього - 26).

У "Голосі" за мажоритаркою перемогли три кандидати. Таким чином політсила буде представлена ​​в парламенті 20 депутатами.

Також в Раду пройшли шість представників "Опозиційного блоку" і по одному депутату від "Свободи", "Самопомочі", партії "Біла Церква разом" і "Єдиний центр".

Ще 46 переможців в одномандатних округах брали участь у виборах як самовисуванці.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду VIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Не пізніше 10 серпня результати голосування мають опублікувати в офіційній пресі. Далі, щоб зібратися на перше засідання, у новообраної Верховної Ради є 30 днів. Тобто, парламент має запрацювати не пізніше 9-го вересня. 

Після цього ще 30 днів – до 8-го жовтня – у народних депутатів є на формування коаліції. Потім на нас чекає прем'єріада – розподіл міністерських портфелів і створення нового Кабміну.

У команді президента є оптимістичний прогноз. За словами представника Зеленського в парламенті, якщо ЦВК не буде тягнути до крайніх термінів, то перше засідання Верховної ради можна провести 24 серпня. 


Автор: «ТСН»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2019, 17:23 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації