Вхід | Реєстрація

Для Полтави закуплять 40 нових тролейбусів

Для Полтави закуплять 40 нових тролейбусів

Сьогодні у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка КП «Полтаваелектроавтотранс» і Європейський банк реконструкції та розвитку підписали угоду щодо надання кредиту на придбання 40 нових тролейбусів.

Сума кредиту – 10 мільйонів євро. Як повідомив заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко, з них 8 мільйонів євро підуть на придбання тролейбусів, ще 2 мільйони на модернізацію тягових станцій. Загалом, для України кредит ЄБРР на покращення інфраструктури складає 250 мільйонів євро.

Тролейбуси якого виробника будуть їздити у Полтаві, поки що не відомо, оскільки триває тендер.

«Ми плануємо отримати до 40 тролейбусів. Це будуть низькопідлогові 12-метрові тролейбуси. Зараз виходять на маршрути 47-50 тролейбусів, а будуть 63-67. За рахунок збільшення кількості транспорту, інтервал між тролейбусами повинен зменшитись. Також кошти підуть на ремонт тягових підстанцій, які забезпечують живлення тролейбусних ліній. Їх у Полтаві три. Там встановлено обладнання, якому понад 55 років. Тому це теж нагальна проблема”, – прокоментував директор КП “Полтаваелектроавтотранс” Євген Зайцев.

За словами директора сектору інфраструктури ЄБРР Марі Сюзан Гуранссон, перші тролейбуси у Полтаві з’являться наприкінці цього року.

“Це перша кредитна угода, яку наш банк підписує з Полтавою в рамках програми покращення інфраструктури. Цей кредит призначений для поліпшення транспортної сфери у місті. Це покращить доступність тролейбусів, їх комфортність і загалом інфраструктуру міста.  Наскільки я розумію, перші тролейбуси з’являться вже наприкінці цього року. З Полтавою ми маємо підписати ще одного угоду — гарантійний договір. З переможцем тендерного конкурсу ми сподіваємось підписати договір вже у вересні. І до кінця року жителі Полтави побачать нові тролейбуси”, – сказала Марі Сюзан Гуранссон.

Як повідомила провідний банкір ЄБРР Дар’я Кочубинська, всі тролейбуси мають надійти у місто впродовж 2 років.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2019, 14:55 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації