Вхід | Реєстрація

На околиці райцентру будують новий міст

На околиці райцентру будують новий міст

Нова споруда проходитиме через річку Ворскла і стане частиною автодороги Н-31.

Майже два роки на території Полтавської і Дніпропетровської областей триває впровадження інвестиційного проекту з будівництва сучасної дороги з бетонним покриттям. Цей автошлях з’єднуватиме Дніпро та Решетилівку. Його загальна протяжність становитиме 80 кілометрів.

Згідно проекту, у Кобеляцькому районі будують дворівневу розв’язку на перетині автошляхів Н-31 та М-22 Полтава — Олександрія, шляхопровід через залізничні колії в селі Бутенки та міст у Кобеляках.

12 березня цього року Служба автомобільних доріг у Полтавській області оголосила тендер на «Будівництво обходу міста Кобеляки на ділянці від 113‑го до 114 кілометра (мостовий перехід через річку Ворскла) при реконструкції автомобільної дороги державного значення Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка». Протяжність споруди — 1000 метрів. Очікувана вартість робіт склала 290 000 000 гривень.

Відповідно до інформації, розміщеної на майданчику держзакупівель Прозорро, заявки на участь у аукціоні подали компанія «ОНУР», товариства «Альтіс-констракшн», «Ростдорстрой», «Шляхове будівництво «Альтком» та ПП «Полтавабудцентр». Переможцем стала турецька фірма «Онур», яка понизила вартість робіт до 238 573 998 гривень. Тобто, більш ніж на 51 000 000.

Щоправда, до останнього за міст змагалась столична компанія «Альтіс-констракшн». Її представники понизила вартість своїх робіт, у порівнянні з пропозицією турків, на 4 000 гривень. Але тендерний комітет відмовив цьому товариству, зіславшись на те, що учасник невчасно подав увесь пакет документів.

Згідно з договором, укладеним між Службою автодоріг і будівельною компанією, міст зведуть протягом 2019–2020 років.

Також у повідомленні Служби автомобільних доріг про планову діяльність, що підлягає оцінці довкілля, вказано, що довжина мосту становитиме 145,31 метра, ширина проїжджої частини — 2 х 7,5 метра. При будівництві будуть забезпечені санітарні норми шумового тиску до найближчих житлових будинків, а також забезпечене якісне водовідведення. Дерева і чагарники вирубають, а річкову заплаву — розчистять.

29 липня на березі Ворскли з’явилась потужна будівельна техніка. Міст збудують поряд із пляжем, де кобеляцькі прикордонники зазвичай відзначають своє професійне свято. Працівники компанії «Онур» почали свердлити в землі отвори для будівництва мостових опор.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2019, 09:58 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації