Вхід | Реєстрація

За німецькі кошти встановили сонячні панелі

За німецькі кошти встановили сонячні панелі

Керівництво Білицької школи № 2 кілька років тому прийняло рішення взяти участь в грантовій програмі, яка фінансує заходи з енергозбереження. І ось у липні 2019 року задум був втілений у життя. Тепер Білицька школа буде освітлюватися за рахунок сонячної енергії.

Директор школи Іван Данько згадує, що вперше до нього із пропозицією взяти участь у програмі грантової підтримки підійшла місцевий громадський діяч Лідія Чернига. Це було у вересні 2017 року, Іван Борисович погодився. Спочатку школа подала свою пропозицію в посольство Німеччини. Отримала відмову. Але педагоги не склали руки. При сприянні вже згаданої Черниги вони звернулися до однієї з німецьких організацій із проханням провести енергоаудит навчального закладу.

Директор школи пояснює:

— Нам розповіли, що після проведення аудиту буде значно простіше отримати грантові кошти.

Так і сталося. Німці прислали свого фахівця, яка протягом місяця проводила енергоаудит і видала спеціальний паспорт. А потім ще й порадила, до кого звертатися за отриманням грантової допомоги. Усі роботи німецька сторона виконала безкоштовно.

Досить оперативно профінансувати встановлення сонячних панелей на даху Білицької школи погодилася, знову ж, німецька неурядова організація Urbis. Німці виділили 5 тисяч євро. Це було ще два роки тому. Узагалі, Данько відзначив, що співпрацювати з німецькими партнерами було дуже легко і просто.

Врешті-решт, у 2019 виділені німцями ще два роки тому гроші знайшли адресата. І буквально за два дні підрядна організація  «НЬЮ ЛАЙН ЕНЕРДЖІ» виконала роботи зі встановлення сонячних панелей на даху школи. 24 липня відбувся пробний запуск. Усе запрацювало у штатному режимі. Зараз дирекція школи і відділ освіти працюють над отриманням всіх дозволів і погоджень у НКРЕП. Сподіваються, що до початку навчального року школа повністю буде забезпечена «сонячною» електроенергією. І вже мріють про те, щоб отримати грантові кошти на збільшення потужності сонячних панелей. Це дасть змогу ще й дешево обігрівати навчальний заклад.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 серпня 2019, 15:50 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 3 серпня 2019, 08:37
"німецька неурядова організація Urbis."

Німці, німці... кругом одні німці, блін. Почав шукати, що воно таке оте Urbis? Та у німців такого й близько нема. Гугел знаходить два урбіса - «Urbis» і URBIS". Перше тіпа просто назва, а друге тіпа атревіатура. Як і належить німці до обох назв ніякого відношення не мають. Ну от є «Urbis» Элияху Урицького.... Одні і ті самі прізвища однако. Десь вже таке чув. "Урицкий все ЧК вооружает...." Посилання на kpi.ua
2. orakul / 3 серпня 2019, 08:44
Але є й інший урбіс з великих буков «URBIS". Він теж ніякого відношення до німців немає. Він має відношення до всяких там єбеерерів і інших соросів енд К. Не думайте що то я матюка написав. Єбеерер - то Єврейський банк реконструкції і розвитку. Якщо хтось подумав про інше, то нічого страшного, різниця не велика.Посилання на europa.eu

Змінено 03.08.2019, 08:46
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації