Вхід | Реєстрація

Медики безкоштовно вакцинують від дифтерії і правцю

Медики безкоштовно вакцинують від дифтерії і правцю

Наприкінці минулого тижня міністр охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що з 29 липня стартує кампанія з вакцинування дорослих від дифтерії та правцю. Вакцини є в наявності. Про це вона заявила під час прес-конференції.

Міністр закликала всіх піти до сімейного лікаря, перевірити, коли було останнє щеплення, і, за необхідності, вакцинуватися.

Зі слів Уляни Супрун, вакцини є в наявності, усі вони перевірені Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Усі медпрепарати безпечні і зможуть захистити від дифтерії і правцю.

Кореспонденти звернулись до заступника головного лікаря Кобеляцького центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Джевели, аби дізнатися, чи забезпечений медзаклад вакцинами.

Медик розповіла, що в Кобеляцькому районі кампанія і не призупинялась:

— Вакцини вистачає в достатній кількості. Препарати ми отримали ще в 2018‑му і доотримуємо протягом всього періоду. Жителі району вакцинуються відповідно до календаря щеплень. Звертаються для перевірки цілими організаціями. Зокрема, за такою схемою проходили щеплення працівники освіти, райдержадміністрації й інших установ.

Зі слів Наталії Джевели, вакцинуватись може кожен житель Кобеляцького району. Починаючи з 16‑річного віку, людина повинна проходити щеплення кожні десять років. Для цього необхідно звернутись до сімейного лікаря, який перевірить наявність у пацієнта щеплень.

— Бажано, аби пацієнт, який прийшов робити щеплення, не був хворим на ГРВІ, — пояснює заступник головного лікаря. — Його обстежує сімейний лікар, далі пацієнт переходить у кабінет щеплень. Вакцинна вводиться внутрішньом’язово, у руку. Якщо ж людина не щеплена взагалі, то їй вводитимуть три вакцини, аби імунітет почав захищатися від інфекцій.

Також медик пояснила, що згідно календаря щеплень, усі жителі району безкоштовно можуть привитись тільки від дифтерії і правцю. Від корі та гепатиту групи Б за рахунок державних коштів прививаються дорослі, які входять до так званих груп ризику.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 серпня 2019, 15:24 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації