Вхід | Реєстрація

Полтавці-іудеї відсвяткували Пурим

Полтавці-іудеї відсвяткували Пурим
Учора іудеї всього світу відзначали найвеселіше свято року — Пурим. Зокрема, й полтавці активно включилися до святкувань та зібрались в єдиній загальноосвітній єврейській школі міста, щоб за всіма традиціями провести цей день.
«У цього свята є чотири заповіді, яких обов'язково потрібно дотримуватися. Перша заповідь - веселитися, переодягатися у карнавальні костюми. Друга заповідь - читати сувій Естер - Святе Письмо, у якому розповідається про чудесний порятунок перських євреїв від винищування їх Аманом (улюбленцем перського царя Ахашвероша). Третя заповідь - дарувати один одному подарунки, солодощі, напої та збиратися на смачну трапезу. І четверта - кожен іудей повинен обдарувати щонайменше двох бідних людей», - розповіла директор школи Ольга Обогрєлова.
Дотримуючись цих заповідей, головний рабин Полтави Йосип Сегал прочитав сувій Естер. Під час читання, при згадці імені лиходія Амана, всі присутні тупали ногами, свистіли та махали спеціальними тріскачками, таким чином символізуючи зневагу до нього. Діти співали пісеньки та брали участь у різноманітних конкурсах разом з дорослими, дарували один одному подарунки, вітали зі святом.
Після розваг всі відправилися на трапезу, де були традиційні юдейські страви, зокрема, й оменташі («вуха Амана»)- трикутне печиво з шоколадною начинкою.
У єврейській школі Полтави, яка існує вже 6 років, зараз навчається 42 дітей віком від 2 до 15 років. Вони вивчають іврит, Святе Письмо, звичаї, традиції свого народу та всі предмети пересічної загальноосвітньої школи.

Автор: Юлія Пашковська, www.poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2010, 11:47 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації