Вхід | Реєстрація

Для Бутенківської громади придбають трактори і виготовлять генеральні плани

Для Бутенківської громади придбають трактори і виготовлять генеральні плани

Місцеві депутати використають для цього кошти, отримані з державного бюджету в якості субвенції на розвиток.

На останній за ліком сесії Бутенківської об’єднаної громади депутати обговорили і прийняли рішення з приводу того, на які цілі використати 1 мільйон 700 тисяч гривень, що були надані громаді на розвиток різних інфраструктурних об’єктів.

Уже після сесії заступник голови громади Ігор Федь спеціально для читачів «ЕХО» пояснив:

— Ці гроші, виділені державою, не можна використати на що завгодно. Скажімо, утримання футбольної команди за рахунок субвенції не профінансуєш. Спочатку органи місцевого самоврядування подають свої пропозиції до Міжрегіонбуду, де їх розглядає спеціальна комісія. Так ми планували придбати станцію для сортування побутових відходів. Але таку заявку нам не затвердили. Тому ми вирішили зупинитися на придбанні двох тракторів для потреб комунальників та виготовленні Генпланів для населених пунктів Дрижина Гребля, Вітрова Балка, Вишневе і Бережнівка.

Як пояснив посадовець, один із тракторів — це потужний МТЗ із плугом та відвалом для відгортання снігу. Плуг буде використовуватися для оранки городів місцевих жителів. Другий трактор менш потужний. Він має лише два циліндри. Але й для такої мініатюрної техніки робота знайдеться.

Виготовлення генпланів дасть змогу проводити всі будівельні роботи в населених пунктах Бутенківської громади повністю у відповідності до сучасного законодавства. Адже всі будівництва без Генпланів там, де їх немає, ведуться в обхід законодавства.

Сортувальну станцію бутенківці планують придбати вже в 2020 році за власні кошти.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 серпня 2019, 10:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації