Вхід | Реєстрація

У Василівці Чутівського району на таборі «Підйом» учні виграли грант від «Астарти-Київ» і запустили шкільне радіо

У Василівці Чутівського району на таборі «Підйом» учні виграли грант від «Астарти-Київ» і запустили шкільне радіо

Школярі з Василівки взяли участь у таборі «Підйом» від агрохолдингу «Астарта-Київ» та благодійного фонду «Повір у себе». Діти представили проект шкільного радіо та отримали грант на його реалізацію. Радіо вже встановили, з початку навчального року воно працюватиме щоденно. Ефіри вестимуть самі школярі.

Агрохолдинг «Астарта-Київ», благодійний фонд «Повір у себе» щороку проводить табір «Підйом». На ньому три дні талановиті учні з сільської місцевості вчаться проектному менеджменту. Навчають їх студенти Української Академії Лідерства. Школярі генерують ідеї та створюють проекти, які були би корисними для їхніх громад. Наприкінці вони захищають ініціативи, найуспішніші з яких отримують фінансування.

Так учні Василівської школи Чутівського району розробили проект шкільного радіо — «SchoolLife FM». Організатори підтримали ідею та надали підліткам грант для реалізації проект.

— Діти надихнулися американськими фільмами, де в школі діє шкільне радіо, і його ведуть самі підлітки, — розповідає заступник директора з соціальних питань СТОВ «Ніка» Альона Понятенко.

Повернувшись з табору, учні розповіли директору школи Віталію Демочко про радіо та майбутню реалізацію проекту. Керівник закладу допоміг знайти необхідну техніку та надав окрему кімнату в приміщенні школи. Учні закупили колонки, мікрофони, навушники та шнури. Динаміки розмістили в коридорах на обох поверхах.

До роботи над реалізацією «SchoolLife FM» фінансово долучилося СТОВ «НІКА», яке працює в Чутівському районі та входить до агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Перед відкриттям автори проекту Микола Понятенко, Артем Коломиєць та Денис Кошка на вихідних писали сценарій програми та репетирували. На шкільній лінійці вже представили станцію «SchoolLife FM». Щоденно радіо працюватиме з наступного навчального року.

Альона Понятенко говорить, що допомагати з реалізацією таких проектів — соціальна відповідальність агрокомпанії:

— Нам небайдуже, куди реалізовують діти свій потенціал та як вони проводять вільний час. Хотілося б, щоб вони долучалися до таких проектів, адже це їх розвиває. Нам небайдужа наша молодь та її розвиток, адже вона далекоглядна, розумна, драйвова та генерує масу ідей. Робота з ними — задоволення. З такими дітьми і себе відчуваєш на 16 років.

Зазначимо, минулого року учні цієї школи теж виграли грант від «Астарти-Київ» на проект з установки велостанції для своєї громади. Вона обладнана насосом та інструментами. Кожна людина може під’їхати до станції, щоб підкачати шину чи відремонтувати велосипед.


Автор: ГО «Полтавщина Аграрна»
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 серпня 2019, 10:13 | Чутове | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації