Вхід | Реєстрація

До Кременчука готові приєднатись кілька сільрад

До Кременчука готові приєднатись кілька сільрад

Останні кілька тижнів у всіх областях активно обговорюють запропонований Мінрегіоном проект адміністративно-територіального устрою. Згідно цього документу, в країні відбудеться укрупнення районів.
Проект устрою передбачає, що в Полтавській області будуть утворені чотири райони: Полтавський, Кременчуцький, Миргородський і Лубенський.

Мінрегіон запропонував утворити із Кременчуцького, Козельщинського, Глобинського та Кобеляцького районів один — із центром у Кременчуці.

У Полтавський об’єднаний входитимуть: Полтавський, Диканський, Зінківський, Машівський, Карлівський, Котелевський, Решетилівський, Новосанжарський та Чутівський райони.

Як розповів виконуючий обов’язки голови Кобеляцької райдержадміністрації Володимир Катишков, 30 липня в Кременчуці відбулась нарада з приводу майбутнього укрупнення.

На ній були присутні представники районів, які мають об’єднатись із Кременчуком.

Володимир Катишков пояснив присутнім, що більшість жителів Кобеляцького району звикли отримувати послуги в Полтаві. Тому він ініціює обговорення в громадах питання щодо укрупнення і приєднання.
Наступного дня на зібранні в районній раді Катишков виступив перед головами сільських рад і пояснив, що їм потрібно визначитись, приєднуватись до Кременчука чи Полтави.

Частина сільських рад, які межують із Кременчуцьким районом, підтримали проект Мінрегіону. Зокрема, голова озерянської сільської ради Наталія Синяговська запропонувала створити в Кобеляцькому районі єдину громаду і об’єднатись із Кременчуком. Хоча більшість присутніх голів висловлювались за об’єднання з Полтавою.

1 серпня в Полтаві зібрались представники майбутнього Полтавського району. На засідання запросили голову РДА Володимира Катишкова, голову райради Володимира Кішінського та голову Кобеляцької міськради Олександра Копельця. Ті пояснили, що в громадах триває обговорення і більшість жителів виступають за приєднання до Полтави.

Представники Новосанжарського району також підтвердили готовність об’єднуватись із обласним центром.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 серпня 2019, 12:08 | Полтавщина | Суспільство
1. orakul / 8 серпня 2019, 14:18
Класика розводянка - до Кременчуга чи до Полтави. Приєднають до Полтави і усі будуть раді. СУГС! Точно так, як замість Вальцмана обрали Зельцмана. А про те, що скорочення адмінцентрів йде випереджаючими темпами - всі раді. Ще як слід не скоротили кількість аборигенів, а вже спішать поламати адмінустрій.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації