Вхід | Реєстрація

Марківка хоче приєднатися до Кобеляк

Марківка хоче приєднатися до Кобеляк

Місцевий люд заявив про це на сесії та зібранні жителів села. Хоча деякі депутати вказують на незаконність подібного рішення. Адже в Марківської сільради немає спільної межі з Кобеляками.

Про те, що в Марківці відбудуться збори селян, на яких буде обговорене питання об’єднання з Кобеляками, редакції повідомив депутат Бутенківської громади Павло Гунжель. У силу різних причин, ми не змогли виїхати в село.

Натомість, наступного дня телефоном поспілкувалися із сільським головою Людмилою Васильченко та депутатом сільради Світланою Журавель.

Спершу відбулася розмова із Світланою. Вона розповіла:

— Мене чомусь на сесію сільради, яка відбулася того ж дня, не запросили. Можливо через те, що маю свою позицію. Я — прихильник об’єднання із Бутенками. І не я одна така в Свічкаревому. Хоча свою думку нікому не нав’язую. Щодо того, що жителі Марківки і депутати проголосували за об’єднання з Кобеляками, то тут взагалі важко щось коментувати. Як вони можуть об’єднатися, якщо в Марківки і Кобеляк немає спільної межі? Між ними розташована Бутенківська громада. І взагалі, що це за голосування таке незрозуміле, всупереч закону? Давайте завтра проголосуємо, за об’єднання із Швейцарією? Голосувати то можна, але що це дасть. Вважаю, що потрібно, перш за все, діяти згідно із законодавством. А по-друге, провести громадські слухання, донести до людей правдиву інформацію, а потім приймати рішення. А  Марківці в усе вирішує один орендар. Як скаже, так і проголосують.

Сільський голова Людмила Васильченко має іншу думку. Людмила Олександрівна розповіла, що на збори села в Марківці прийшли близько семидесяти місцевих жителів. Для Марківки — це багато. Люди говорили про те, що Перспективний план, згідно із яким Марківку приєднують до Бутенок, не є догмою. І якщо раптом зміниться законодавство і виникне така можливість, то вони б воліли об’єднатися із Кобеляками.

Васильченко додала:

— До нас зверталися із пропозиціями об’єднатися і з Бутенок, і з Решетилівського району, і з Новосанжарського. Ми всім відмовили. Люди кажуть, що в Кобеляках є всі служби, більші можливості. А взагалі, якщо нас не послухають і приєднають до Бутенок, то стріляти не будемо, виконаємо закон.

Ось така ситуація в Марківці. Ой, не випадково почався такий рух, ой, не випадково.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 серпня 2019, 18:29 | Кобеляки | Суспільство
1. Fuks / 9 серпня 2019, 18:20
Марківчани і Свічкаревські може і пішли б до Бутенок але бояться Скрильника...кажуть станемо хуторами,землю з Норкою забере,так як зараз н Бутенках діється...а Санич цим скористається і хто його зна шо з Бутенками буде..хоча а шо в тих Бутенках є...все на карман і на відкатах..
2. Ltava / 9 серпня 2019, 22:24
1.Fuks
«землю з Норкою забере,»

Землю заберуть ті за кого вони проголосували, Норка і Скрильник будуть " смотрящими ":))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації