Вхід | Реєстрація

Уже шестеро кобеляцьких дітей побували в Бельгії

Уже шестеро кобеляцьких дітей побували в Бельгії

Поїздки стали можливими завдяки спеціальній програмі, що фінансується міжнародними підрозділами Ротарі-клубу.

Днями із Бельгії повернулися десятирічні Давид Білецький та Данило Рубан. Обоє хлопчиків ростуть у родинах, де батьки брали участь у бойових діях на Донбасі. У Бельгію вони поїхали в рамках програми реабілітації дітей, які зазнали психологнічних травм через війну. Фінансує її міжнародна організація Ротарі-клуб.

Програма була започаткована ще в 2017 році. Її ідейним натхненником стала Олена Змїївська, яка є членом харківського Ротарі-клубу. Усе розпочалося із провдення конкурсу малюнків під девізом «Бельгія очима дітей». У конкурсі брали участь діти, які живуть у сім’ях переселенців з Донбасу. Згодом у цю країну поїхали дітки із сімей, де батьки загинули, беручи участь у бойових діях.

Розповідає ротарієць із Кобеляк Віктор Попруга:

— До Бельгії їздять дітки із усієї України. Кобелячани — не виняток. Наші юни земляки отримали змогу побувати в цій чудесній країні із самого початку існування програми. Спочатку поїхала дівчинка із сім’ї переселенців, потім — ті малюки, хто втратив татка. На щастя, таких сімей у Кобеляцькому районі не дуже багато. І в цьому році наші бельгійські друзі самі запропонували, щоб до них приїжджали діти із сімей, де батьки були поранені.

Кобеляцькі ротарійці оплатили перельот до Бельгії і повернення в Київ. Бельгійська сторона взяла на себе всі витрати за проживання українських дітей та організації їх дозвілля. Зокрема, у програмі перебування в європейській країні обов’язковим пунктом є іпотерапія, тобто спілкування з кіньми. Психологи вважають,

що ці розумні тварини дуже добре впливають на людей, допомагаючи зняти психологічну напругу і стрес.
Сім’ї кобеляцьких діток оплачували лише переїзд по Україні. Говорить Ірина Білецька:

— Ми заплатили за дорогу до Києва і назад. Дали трішки грошей на кишенькові витрати. Нашому Давиду поїздка сподобалася. Навіть попри проблеми, які виникли під час повернення додому. Справа в тому, що був перенесений авіарейс. Довелося делегації їхати в Німеччину, а звідти летіти в Київ. Але в Берліні діти змогли побачити унікальну світлову феєрію. Давид каже, що таке видовище можна подивится лише в Німеччині і в США.

Віктор Попруга підтверджує:

— Завдяки дружбі ротарійців усього світу, навіть форс-мажор із затримкою авіарейсу був подоланий дуже легко. Бельгійці зв’язалися з німцями і ті автоматично взяли шефство над українськими дітьми. Дуже сподіваюся, що подібні поїздки продовжаться. Нехай діти дивляться на щасливий світ і самі стають щасливими.

Крім Бельгії, кобеляцькі діти, за програмою, яку фінансує Ротарі-клуб, мають змогу поїхати і в Польщу.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 серпня 2019, 09:20 | Кобеляки | Цікаве
1. ИВЕН / 14 серпня 2019, 10:48
Звідки і з чого поповнюється фонд Ротарійців (туди бідних і не впливових не беруть !!!)які блага мають цього клубу учасники І що це дає простим смертним...?
2. orakul / 14 серпня 2019, 17:38
1.ИВЕН
«що це дає простим смертним...?»

Простим смертним це дає ще більший хомут на шию. Жидомасони куют кадри. От чого вони не дадуть гроші на лікування хворих дітей тим що тут в ЕХО просять? Та тому, що вони їм не потрібні. Їм потрібні діти з надламаною психікою і трагічною долею, з яких вони виліплять собі нових слуг - ворогів народу України.
"Клуб был основан 23 февраля 1905 года". Число нічого не нагадує? Спиця розсуждав у газеті про День Радянської Армії але про Ротарі не розсуждатиме, бо й сам мабуть у клубі. А як бути з емблемкою? Ну як злізла з маркет-опту чи з швидкої допомоги. Посилання на upload.wikimedia.org
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації