Вхід | Реєстрація

Інтернет за 1,3 мільйона гривень

Інтернет за 1,3 мільйона гривень

Відділ освіти шукає провайдера, який підключить навчальні заклади до всесвітньої мережі.

29 липня відділ освіти Кобеляцької райдержадміністрації оголосив про пошук інтернет-провайдера. Згідно з інформацією на онлайн-платформі «Прозорро», постачальник послуг має забезпечити безлімітним Інтернетом 30 навчальних закладів району. Вартість робіт із підключення становить 1 358 616 гривень.

Провайдер має забезпечити абонентів необхідним обладнанням, цілодобово надавати послуги та підтримку всесвітньої мережі, безшовний Wi-Fi у будівлях, провести інтернет-кабель і розетку в кожний клас, незалежно від наявності комп’ютера.

У всіх 11‑річних школах та Кобеляцькій ЗОШ №3 швидкість Інтернету має бути не меншою, ніж 100 мегабіт за секунду, у 9‑річних — не менше 30 мегабіт.

Організація підключення до мережі Інтернет має здійснюватись за допомогою волоконно-оптичної лінії зв’язку, комп’ютерної мережі, супутникового підключення чи радіоканалу.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій закінчується 13 серпня. Аукціон з визначення переможця відбудеться наступного дня.

Як розповіла начальник відділу освіти Наталія Коваль, кошти на підключення навчальних закладів до всесвітньої мережі надійшли з обласного бюджету.

Із приводу оплати за користування Інтернетом, Наталія Мефодіївна сказала:

— Усе залежить від того, який провайдер виграє тендер. Наприклад, ми попередньо спілкувались із представниками «Укртелекому». Нам пояснили, що в навчальні заклади прокладуть волоконно-оптичні лінії. Вартість користування складатиме близько тисячі гривень. Провайдери, які надають послугу через супутникове підключення чи радіоканал, пропонують рік користуватись без абонплати. Як би там не було, за послуги доведеться платити з бюджетних або позабюджетних коштів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 серпня 2019, 09:27 | Кобеляки | Суспільство


1. orakul / 10 серпня 2019, 17:07
Це що, блін другий мак? Що, не можна кабміну прийняти державну програму і зробити той інтернет без всяких тендерів, мендерів. "Все лучшее детям!", був колись такий лозунг. Який нах тендер, коли у нас один телеком в районі сягає всіх сіл. Інші провайдери не зможуть охватити весь район, тому що з кожного «боку» району воні різні. І зараз требе не інтернет проводити в школи а в школах запроваджувати новий предмет тіпа "Інформаційна безпека", як в Росії пропонують робити. Дітім вже хана і ніхто цього не бачить, бо й самі вчителі пришелепуваті
2. ИВЕН / 10 серпня 2019, 17:34
МАК і ІНТЕРНЕТ-це один і той же хрін.помазаний медом-всі без винятку будуть під каструлею- і всіма нами будуть управляти---простіше кажучи---нас ЗОМБУЮТЬ...
3. orakul / 10 серпня 2019, 18:02
2.ИВЕН
«нас ЗОМБУЮТЬ...»

Усвідомлення навіть самого цього факту, це вже плюс і шанс на порятунок. Але... як писали у совку "Это должен знать каждый". А в цьому велика проблема.
4. Седой / 10 серпня 2019, 22:05
мегабит - это и есть мегабайт в секунду, грамотеи...
5. Дід Панько / 10 серпня 2019, 22:50
4.Седой
«мегабит - это и есть мегабайт в секунду, грамотеи...»

Вам сюда Посилання на uk.wikipedia.org

Бит потом идет байт, килобит, килобайт и т.д.

1 Мбит = 0,13 МБ
Грамотей!
6. orakul / 11 серпня 2019, 01:01
Та не читайте ви тих вікіпедій з яких фіг що поймеш. Біт - це одиничний символ інформації, це «логічна» одиничка або нулик. З «пакету» бітів складається байт, а саме - з 8 біт. Щоб одиничними символами закодувати число треба вивчити Булеву алгебру. Байт - це "пакет", «набір» бітів який вже несе інформацію про конкретне число. Посилання на abisab.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації