Вхід | Реєстрація

У Зеленського планують зменшити тарифи на електроенергію для непобутових споживачів на 20%

У Зеленського планують зменшити тарифи на електроенергію для непобутових споживачів на 20%

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабінету Міністрів і профільних відомств щодо ситуації на ринку електроенергії. Про це йдеться на сайті Глави держави.

На початку зустрічі Глава держави нагадав, що з першого липня в Україні почала діяти нова модель ринку електричної енергії, внаслідок чого зросли тарифи для непобутових споживачів.

“Закінчити сьогоднішню нараду маємо формулюванням конкретних рішень – як знизити ціни на електроенергію щонайменше на 15-20%”, – наголосив Президент.

Під час зустрічі, зокрема, обговорювали вплив подорожчання електроенергії на ціни на водопостачання та опалення для населення, тарифи для промисловості, а також механізми регулювання вартості електричної енергії з урахуванням монопольного становища на ринку окремих виробників.

За результатами наради представник Президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус на брифінгу повідомив, що досягнуто домовленостей щодо трьох кроків, необхідних для зниження цін на електроенергію.

За його словами, Кабінет Міністрів має затвердити постанову про покладення спеціальних обов’язків на компанії “Укргідроенерго” та “Енергоатом”.

“Ми очікуємо, що ця постанова дасть можливість знизити тариф “Укренерго” більш ніж утричі. Зараз це 32 копійки за кіловат-годину, а очікується 8-9 копійок”, – сказав Андрій Герус.

Він нагадав: щодо тарифу на електроенергію, який встановила компанія “Укренерго”, тривали дискусії через те, що він включав оплату “зеленого тарифу”.

“Цей тариф значно зріс, і він оскаржувався в судах. Тому коли буде нова постанова ПСО (покладення спеціальних обов’язків) і новий тариф “Укренерго”, це може дати зниження тарифу для кінцевих споживачів на близько 11%, а також усуне мотивацію оскаржувати цей тариф у суді”, – наголосив представник Президента у Кабміні.


Автор: "Новини Полтавщини"


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 серпня 2019, 11:41 | Полтавщина | Суспільство


1. ИВЕН / 20 серпня 2019, 13:38
Зараз це 32 копійки за кіловат-годину, а очікується 8-9 копійок”, – сказав Андрій Герус.

МІЛЬЙОНЕР ПЛАТИТЬ 32 КОПІЙКИ А ПРОСТИЙ СМЕРТНИЙ---1,68ГРН. ДЕ Ж ТІ ОБІЦЯНКИ ЩО ПЕРЕДУВАЛИ ВИБОРАМ (а вибирав то вас народ...)
2. Ltava / 20 серпня 2019, 15:53
1.ИВЕН
«МІЛЬЙОНЕР ПЛАТИТЬ 32 КОПІЙКИ А ПРОСТИЙ СМЕРТНИЙ---1,68ГРН. ДЕ Ж ТІ ОБІЦЯНКИ ЩО ПЕРЕДУВАЛИ ВИБОРАМ (а вибирав то вас народ...)
»

Підприємства закупляють електроенергію оптом , а ОПТ завжди дешевший:(( А обіціти не обружуватися:)) Головне щоб голосували :))
3. ИВЕН / 20 серпня 2019, 16:10
2.Ltava
« Головне щоб голосували :)) »


вірніше не скажеш....об*їбали і ці...
4. Ltava / 21 серпня 2019, 04:44
Команда Президента готовит три решения, которые должны суммарно привести к снижению стоимости электроэнергии для промышленности на 20%.Посилання на www.epravda.com.ua
А тижневик що дезінформував читача :))

Змінено 21.08.2019, 04:46
5. Maksym / 21 серпня 2019, 08:22
Якщо за зелений тариф не будуть платити “Укргідроенерго” та “Енергоатом”, то хто буде?
До речі, нічого не кажуть про вугільні станції Ахмєтова, виходить, що зниження ціни їх не стосується?
6. alist / 22 серпня 2019, 20:11
1.ИВЕН
«ДЕ Ж ТІ ОБІЦЯНКИ ЩО ПЕРЕДУВАЛИ ВИБОРАМ (а вибирав то вас народ...) »

За новинами не слідкуєте, шановний? ПреЗедент ще на другий, чи третій день піісля виборів сказав, що він нікому нічого не обіцяв.
5.Maksym
«Якщо за зелений тариф не будуть платити “Укргідроенерго” та “Енергоатом”, то хто буде?»

Той хто і зараз - ти, я, і всі інші зі свого кармана. Коли йтимеш вулицею і побачиш батареї на криші якогось кобеляцького мініолігархі, чи ціле їх поле Ахметова, то гордись - це з твого кармана кожен місяць оплачується. І круто так оплачується. А тепер можеш гордитись ще більше, тепер ти компенсуєш 20% власникам заводів і прочим "бізнеселітам". Круто, да?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації