Вхід | Реєстрація

Бюджет не виконується — премії немає

Бюджет не виконується — премії немає

Таке рішення прийняли депутати стосовно оплати праці голови райради. Щоправда, право зменшувати або призупиняти виплату надбавок і премій вони залишили за головою.

14 серпня відбулась чергова сесія Новосанжарської районної ради. На порядок денний зібрання виносились 32 питання.

Перед їх розглядом керівники району привітали з ювілеєм голову Стовбинодолинської сільської ради Любов Нестор та вручили їй грамоту.

Депутати погодили проект землеустрою щодо зміни меж Малого Кобелячка. Як повідомив начальник відділу Держгеокадастру в Новосанжарському районі Ігор Повідерний, згідно розроблених документів, площа населеного пункту збільшилась на 161 гектар і становить на сьогоднішній день майже 480 гектарів.

Також районні обранці передали у власність Новосанжарської об’єднаної територіальної громади будівлі і майно навчально-виховного комплексу, Зачепилівської ЗОШ, дитячої музичної школи та Будинку дитячої і юнацької творчості.

У штаті Центру культури і дозвілля депутати залишили працювати дев’ять чоловік та виключили з його складу сільські клуби району. Клуби приєднали до централізованої бібліотечної системи, оскільки як самостійні юридичні особи клуби існувати не можуть. На базі бібліотечної системи було створене нове комунальне підприємство «Новосанжарський районний центр бібліотечної, культурної та краєзнавчої роботи». Ці зміни вносились для того, аби з 1 вересня передати Новосанжарській ОТГ Центр культури і дозвілля, центральну районну та дитячу бібліотеки, їх майно і бібліотечний фонд.

Мачухівській сільській раді районні обранці безкоштовно передали медичне обладнання стоматологічного кабінету (ультразвуковий скейлер UDS-L, 2018 року випуску), що знаходиться в Полузірській амбулаторії.

 

Лікарі отримують 11 000 зарплати

Головний лікар Центру ПМСД Олег Яковенко відзвітувався про стан виконання показників фінансового плану за І півріччя цього року. Він повідомив, що за шість місяців підприємство планувало отримати 8 461 700 гривень. Фактична сума доходів склала 7 555 400. Таким чином, медустанова недоотримала 906 300 гривень. Із них частка Малоперещепинської громади — 31 200, Драбинівської — 138 500, Нехворощанської — 381 800, Новосанжарської — 26 800, Руденківської — 286 900. Крім того, 41 000 мали надійти з районного бюджету і Національної служби здоров’я.

— Протягом першого півріччя в Центрі ПМСД працювали 157 осіб, — говорить Олег Яковенко. — Середня зарплата одного працівника склала 4 948 гривень, лікаря — 10 988.

Станом на 30 липня із сімейними лікарями Центру укладено 20 787 декларацій, що складає 62,6 % населення всього району. Встановлено медичну інформаційну систему, виписуються електронні рецепти на «Доступні ліки».

Триває будівництво нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини в Малій Перещепині та Галущиній Греблі. Для медпрацівників цих амбулаторій надійшли два нові автомобілі «Рено Дастер».

 

Роботу лікарні контролюватиме спостережна рада

Одним із питань порядку денного було створення при центральній районній лікарні контролюючого органу Спостережна рада, яка контролюватиме фінансово‑господарську діяльність медичної установи та порядок впровадження платних послуг для пацієнтів. До ради входитимуть не більше 12 чоловік: представник районної ради, два працівники РДА, депутат райради, три представники громадських об’єднань, по одному представнику від кожної з п’яти ОТГ, населення якої обслуговує підприємство.

На завершення депутати внесли зміни до рішення про умови оплати праці голови районної ради на 2019 рік. У документі вказано, що в разі недостатності коштів на оплату праці, надати право голові райради зменшувати або призупиняти виплату надбавок за вислугу років (15 відсотків до посадового окладу), за високі досягнення в праці (50 відсотків окладу), допомоги на оздоровлення під час відпустки та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань (посадовий оклад), щомісячних преміювань (50 відсотків середньомісячної зарплати).


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 серпня 2019, 16:05 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації