Вхід | Реєстрація

У Нові Санжари приїдуть працювати волонтери

У Нові Санжари приїдуть працювати волонтери
Максим Михайлик: «У таборі працюватимуть більше 50 волонтерів»

Протягом двох тижнів небайдужі українці та гості з іноземних країн ремонтуватимуть будинки жителів району та організують культурно-освітню програму.

З 1 по 15 вересня у Нових Санжарах відбудеться волонтерський табір «Будуємо Україну Разом». У ньому візьмуть участь більше 50 волонтерів. Вони займатимуться розвитком соціального, громадського та культурного життя в селищі.

Про роботу табору і його основні завдання розповів один із організаторів заходу Максим Михайлик:

— Програма розбита на два тижні. Перші сім днів у селищі зберуться волонтери з України, наступні сім — закордонні гості з Італії, Туреччини і Польщі. Вони виконуватимуть ремонтно-будівельні роботи і займатимуться організацією культурно-освітньої програми.

Попередньо учасники молодіжного центру «Друкарня», що діє в Нових Санжарах, відібрали три сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах. Їхні помешкання волонтери мають відремонтувати.

— У січні ми звернулися в районний сектор сім’ї, молоді і спорту та попрохали їх спеціалістів надати нам список громадян, які перебувають у них на обліку, як малозабезпечені, — пояснив Максим. — Нам надали список 11 сімей. Спільно з грантодавцями ми об’їхали ці родини, познайомилися з кожною із них та обстежили їхні умови проживання. Після чого відібрали три із Нових Санжар, Зачепилівки та Забрідок. Саме в будинках, де мешкають ці сім’ї, проводитимуться ремонтні роботи. На кожному об’єкті працюватиме спеціаліст і кілька помічників. Вони утеплюватимуть стіни, ремонтуватимуть покрівлю та проводитимуть внутрішні роботи в кімнатах. Також у селищі по вулиці Каштанова, 21 ремонтуватиметься приміщення, де раніше працювала місцева друкарня. На її базі планується відкриття молодіжного центру. У будівлі полагодять підлогу, вікна і двері, проведуть косметичний ремонт стін.

Реалізацією програми «Будуємо Україну Разом» займається благодійна організація Львівська освітня фундація. Її представники займаються залученням коштів на ремонтно-будівельні роботи з різноманітних іноземних грантів. Фундація відбудовує житла людей з 2014 року. Спершу волонтери працювали на Сході України в населених пунктах, що постраждали під час проведення військових дій. Загалом учасники проекту відновили 144 будинки. На сьогодні спільнота «Будуємо Україну Разом» нараховує більше 1500 учасників. Крім Нових Санжар, волонтерські акції проходять у 20 різних містах нашої країни.
Також наприкінці кожної зміни проходитимуть культурно-освітні міні-фестивалі, аби волонтери познайомились ближче і більше дізнались один про одного.

— Проект «Будуємо Україну Разом» має на меті організувати живе спілкування між громадами і їх жителями, — продовжує Михайлик. — Міні-фестиваль проходитиме у формі пікніків, виступів успішних молодих людей.

 

«Друкарня» — це вільний простір для молоді

Окремо Максим Михайлик зупинився на роботі молодіжного центру «Друкарня». Його учасники вже встигли заявити про себе, коли проводили в Нових Санжарах День вуличної музики. Районна і селищна рада пішли на зустріч учасникам центру і виділили для їхніх потреб колишнє приміщення друкарні. У майбутньому молоді люди зможуть проводити там своє дозвілля.

— Ми спільними зусиллями працюємо над відкриттям «Друкарні», — каже Максим. — Готовність фінансово допомогти висловили ряд підприємців, які працюють у Нових Санжарах, і місцева влада. Тому сподіваємося, що скоро в центрі молоді люди зможуть грати в настільні ігри, дивитись на проекторі цікаві фільми, відвідувати лекції. Усі, хто бажає взяти участь у волонтерському таборі, за детальною інформацією звертайтесь за номером:

(066) 430‑56‑18, Едуард Коношенко, координатор будівельних робіт.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. ИВЕН / 27 серпня 2019, 07:23
РЕКЕКА і тут свого носа всунув--піар закінчився-нехай щось зробить без державних зловживань...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації