Вхід | Реєстрація

Виходець із Кобеляк ініціював прибирання каньйону

Виходець із Кобеляк ініціював прибирання каньйону

Через пост у соціальній мережі чоловік зібрав небайдужих людей, які погодились звільнити територію колишнього гранкар’єру від сміття.

Проблема засмічення берегів річок, лісових масивів і парків є актуальною майже для кожного населеного пункту. Часто люди, відпочиваючи «на природі», лишають після себе кілограми побутових відходів. На їх місце приходять інші й історія повторюється. У результаті, кілька компаній можуть створити на місці свого відпочинку справжній смітник. Знаходитись у засміченому місці людям стає неприємно і вони… переходять відпочивати в бік на кілька метрів, продовжуючи справу своїх попередників. За короткий час берег річки, озера чи парк починають нагадувати звалище. Кожен на словах шукає винного, але прибирати сміття відмовляється.

Кількома місцями для відпочинку в Кобеляках опікується місцевий житель Юрій Срібний. За його фізичної й фінансової участі постійно упорядковується урочище Бабенкова яма, що на березі річки Кобелячок, Слинькова та Максютина криниці з природними джерелами, оглядові майданчики біля повороту на село Лебедине, пляж фестивальний над Ворсклою. Не шкодуючи власного часу і сил, чоловік лагодить столи і лавки, косить бур’яни і прибирає гори сміття. У цьому йому допомагають небайдужі громадяни, які іноді навіть не живуть у місті, але хочуть, аби на околицях міста не було стихійних смітників.

 

«Востаннє в каньйоні був чотири роки тому»

Днями своєрідну акцію з прибирання околиць міста Коростишів, що в Житомирській області, організував виходець із Кобеляк Сергій Бабенко. Чоловік народився і виріс у містечку на березі Ворскли, а після закінчення школи поїхав навчатися в Київ, де зараз живе і працює юристом.

Розповідає Сергій Бабенко:

— Я люблю проводити активний відпочинок і подорожувати по Україні. Поряд із Коростишем знаходиться затоплений гранітний кар’єр. Його ще називають каньйоном. Востаннє я туди їздив років чотири назад. Та нещодавно в каньйоні біля озера побувала моя знайома і повідомила, що там купи сміття.

Сергій вирішив організувати прибирання Коростишівського каньйону. Зателефонував кільком своїм друзям і запропонував попрацювати на вихідних. Виявилось, що всі мають уже плани.

— Погодився лише один товариш. Але ж удвох навряд чи б ми справились, — каже Сергій. — Тоді, щоб не дзвонити до кожного, я написав пост у Фейсбуці. Мовляв, є ідея поприбирати біля озера, щоб відпочивати вже в чистому місці з відчуттям супергеройства. Цей допис перепостили в групу, де спілкуються жителі Коростишева. І мені почали писати один за одним місцеві. Навіть заступник міського голови підключився. Він допоміг із транспортом для вивезення сміття.

У суботу, 17 серпня, Сергій зустрівся з однодумцями і вони приступили до роботи. Сміття збирали в пакети і вантажили в «ЗІЛ». Загалом із кар’єру вантажівка вивезла кілька причепів сміття. Крім того, частину відходів спресував сміттєвоз.

— Ми працювали активно. На прибирання витратили чотири години. Місцеві, які відпочивали в цей момент біля озера, теж прийнялися за роботу. Це було круто. Цією акцією я хочу привернути увагу громадян до природних див України, які, на жаль, знаходяться не в найкращому стані. Я пропоную своїм прикладом показувати іншим, як може бути краще. Це не складно і дуже приємно! — підсумував Сергій.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2019, 12:12 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації