Вхід | Реєстрація

Постанова про штраф: ставити підпис чи ні?

Постанова про штраф: ставити підпис чи ні?

Поліцейський оштрафував водія за порушення Правил дорожнього руху та запропонував проставити підпис у постанові. Водій відмовлявся проставити свій підпис, однак поліцейський повідомив, що у разі непроставлення підпису, він не поверне водію документи на право керування. Після цього водій підписав постанову, сплатив штраф та надалі оскаржив постанову в судовому порядку.

Печерський суд Києва та Київський апеляційний адміністративний суд відмовили водію в задоволенні позову. Суди зробили висновок, що оскільки водій вчинив підпис на постанову без будь-яких заперечень та сплатив штраф, то відповідно він погодився з тим, що скоїв правопорушення. Не погоджуючись із такими висновками судів, водій звернувся за захистом до Верховного суду.

Рішенням від 22.07.2019 Верховний визнав зазначені висновки судів помилковими та скасував рішення цих судів.

При цьому, Верховний суд наголосив, що підпис на постанові поліції та сплата штрафу не свідчить про згоду водія з тим, що він вчинив правопорушення.

За наслідками розгляду справи, Верховний суд скасував постанову про накладення штрафу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 серпня 2019, 16:36 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації