Вхід | Реєстрація

На святі вручали подарунки і частували смачними стравами

На святі вручали подарунки і частували смачними стравами

Також мешканці Красного переглянули цікаву концертну програму та відпочили на дискотеці.

На території Красненської сільської ради продовжується відзначення днів населених пунктів, що входять до складу громади.

Як розповіла сільський голова Галина Зайченко, першими цього року святкували жителі Гайового. За ними естафету перейняли сусіди із Соснівки. У Красному заходи традиційно проводились до Дня Незалежності. На завершення святкові заходи пройдуть у Грицаївці.

У неділю, 25 серпня, у Красненському будинку культури зібралось багато відвідувачів. Ще до початку урочистої частини вони охоче фотографувалися біля фотозон, що знаходились на вході в будинок культури та біля сцени.

Поздоровити краснян із Днем села приїхали депутати обласної і районної рад та представники агрофірми «Добробут». Свої вітання землякам висловила і сільський голова.

Грамотами районної ради гості нагородили відомого в районі аграрія Олексія Довбиша, який у неділю відзначав свій День народження, та медичного працівника Юлію Тараненко.

Далі розпочалася концертна програму, яку підготували місцеві учасники художньої самодіяльності. На сцені з пісенними номерами виступили Аліна Гармаш, Тетяна Брехар, Катерина Скорик, Тетяна Стадник, Аміна Лукачова, Діана Дика, Наталія і Станіслава Триполець, гурт «Ромашка». Свої акторські здібності продемонстрували Яніна Ярина, Ірина Письменна, Світлана Шерстюк і Алла Донець.

Концертні номери чергувались із відзначенням активних жителів Красного. Грамоту і подарунок за зразковий двір отримала найстарша жителька села Ірина Сергіївна Тонкачова. «Майстринями української кухні» назвали Вікторію Зайченко, Оксану Дику і Юлію Якименко. «Золоті руки» мають Яніна Ярина і Алла Тараненко, а «Добре серце» у Леоніда Кисіля. Справами громади постійно опікуються Галина Завізіон, Зїнаїда Копилець і Лідія Пивовар. Кращою родиною села визнали подружжя Ігоря і Юлії Безп’ятих, які мешкають разом із батьками Олегом і Світланою Татарко. Вручили презент і найменшому жителю Єгору Чупринському. Також дякували місцевим талантам.

Колишні військовослужбовці Микола Скорик і Андрій Ярина розділили короваї, які роздали глядачам.
Після концертної програми усіх односельців частували юшкою, кашею та іншими стравами, які готували Григорій і Наталія Назаренки, Аліна Гармаш та працівники дитсадка «Малятко».

Далі розпочалась святкова дискотека, піч час якої відбувався розіграш лотереї. Головний приз, ковдру, виграла Катя Скорик.

 

На День села з’їжджаються звідусіль

По-справжньому родинним було святкування в Соснівці. Жителі цього населеного пункту збиралися разом 17 серпня.

Організацію свята на себе взяли місцевий депутат Вікторія Козісь, Василь і Світлана Тараненки, Світлана Козісь та інші мешканці. Чоловіки збудували біля магазину стаціонарні столи і лавки, жінки приготували для відвідувачів різні страви.

Сільський голова Галина Зайченко говорить, що їй завжди приємно бувати в Соснівці:

— На День села збираються і місцеві жителі, і вихідці. Надзвичайно приємно, що для багатьох це привід зустрітися у великому родинному колі. На свято їдуть і з Полтавської області, і навіть із далекої Тюмені. Люди спілкуються, радіють зустрічі.

Своїх односельців привітали Микола Тітаренко та Михайло Дорофеєв, які побажали їм здоров’я та наснаги.

Святковий захід провела Галина Зайченко, а допомагали їй артисти Красненського будинку культури. Вони і пісні співали, і гуморески декламували.

Музичний супровід на увесь вечір забезпечили Юрій і Вікторія Каляухи. Під їх запальні пісні соснівчани танцювали до пізньої ночі.

Користуючись нагодою, сільський голова подякувала за фінансову допомогу агрофірмі «Добробут» і приватному підприємцю Руслану Каджарову.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2019, 11:39 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації