Вхід | Реєстрація

Нове авто для озерянських рятувальників

Нове авто для озерянських рятувальників

Пожежна команда, яка дислокується в селі Озера, невдовзі отримає спецавтомобіль ЗІЛ-131.

У червні минулого року очільники шести сільських рад уклали договір про створення спільного пожежного підрозділу, який обслуговуватиме південно-західну частину Кобеляцького району. У проекті з покращення стану протипожежної безпеки беруть участь Озерська, Світлогірська, Шенгурівська, Григоро-Бригадирівська, Лучківська і Комендантівська сільради.

Пожежна частина, що обслуговує південно-західну частину району, знаходиться в Озерах. Спецавтомобіль, на якому виїжджають рятувальники, давно застарів і потребує оновлення. Тому учасники проекту з міжмуніципального співробітництва вирішили оновити транспорт. Вони взяли участь у конкурсі проектів розвитку територіальних громад, де стали переможцями і отримали з обласного бюджету 660 000 гривень.

21 серпня на онлайн-платформі відкритих торгів «Прозорро» з’явився тендер «Пожежно-рятувальний автомобіль для пожежогасіння і проведення рятувальних робіт (автоцистерна пожежна АЦ-40 на базовому автомобільному шасі ЗІЛ-131 або еквівалент). Його оголосила місцева пожежна команда № 2 села Озера.

У документації вказано, що вартість авто має становити 1 330 000 гривень. Джерело фінансування закупівлі: субвенція обласного бюджету — 665 000 гривень, субвенція п’яти сільських рад (Світлогірської, Лучківської, Шенгурівської, Григоро-Бригадирівської, Комендантівської) — 483 125, кошти Асоціації фермерів і приватних землевласників — 66 500, кошти Озерянської сільради — 115 375.

Автомобіль повинен мати навісний пристрій — поворотний відвал для чищення снігу (навісний з гумовими ножами, армованими металом). Вміст цистерни для води — від 3,5 до 3,9 кубічного метра.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій завершується 6 вересня. Аукціон відбудеться за три дні.

Отож, невдовзі озерянські рятувальники отримають новий автомобіль. Якщо, звичайно, продавці авто подадуть заявки.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2019, 10:23 | Карлівка | Суспільство
1. ИВЕН / 1 вересня 2019, 11:20
131-та це ж советське-сепары-чому не піддержуєте українського чи СНГ виробника?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації