Вхід | Реєстрація

Жителі Сухинівки матимуть ставок?

Жителі Сухинівки матимуть ставок?

Завдяки будівництву автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка з’явився шанс втілити в життя проект ще радянських часів. У всякому разі, сухинівський сільський голова Ігор Рябека дуже на це сподівається.
Проект створення штучної водойми поряд із селом Сухинівка датований ще 1999 роком. Його збирався втілювати у житті керівник тоді ще діючого ПСП «Лісне». Фінансувати роботи мало сільськогосподарське підприємство. Але все зупинилося лише на стадії виготовлення проектної документації. Ніхто й не приховував, що документи виготовляли «про всяк випадок». А раптом з’являться гроші. Ще в ті часи мова йшла про суму у два мільйони.

Потім, через відомі історичні події, занепали і зникли більшість господарств. Така доля спіткала і «Лісне». А проектна документація припадала пилом в архівах обласних служб.

Але в 2019 році з’явився новий шанс на створення штучної водойми. Про це редакції розповів сухинівський сільський голова Ігор Рябека. Ігор Борисович повідомив, що старим проектом зацікавилася служба автомобільних доріг. Інтерес виник у зв’язку із реалізацією іншого, більш масштабного проекту із будівництва автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка. Справа в тому, що підрядники, які виконують роботи, повсякчас відчувають дефіцит ґрунту для насипання товстелезної «подушки», на яку потім кладуть бетон.

Ось тут і виникла зацікавленість у ґрунті, що мають вийняти під час створення ставка. Більшість землі, піску і глини мають піти на дорогу. Торф складують і залишать місцевій громаді.

Ігор Рябека розповідає:

— Там колись було старе русло Ворскли. Приїжджали фахівці, робили якісь експертизи. Сказали, що води в цьому місці достатньо. Загальна площа майбутнього водного плеса буде становити 50 гектарів. Глибина водойм сягатиме від 2 до 8 метрів. Довжина становитиме чотири кілометри, ширина у різних місцях — від 30 до 160 метрів. Передбачено створення двох пляжів, залишать місце для того, щоб селяни мали змогу виганяти худобу на сінокоси і пасовища.

Сільський голова уточнив, що зацікавленість у проекті виникла кілька місяців тому. Фахівці Служби автомобільних доріг говорили про те, що же в серпні розпочнуться роботи. Але сам Ігор Рябека говорить, що буде дуже добре, якщо ставок почнуть копати хоча б наприкінці вересня, на початку жовтня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 серпня 2019, 15:36 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації