Вхід | Реєстрація

Кінотеатр під відкритим небом

Кінотеатр під відкритим небом

З недавніх пір усе більше людей приходить у парк Слави на перегляд кінофільмів просто неба. Глядачі беруть із собою теплі ковдри, пуфи, зручно вмощуються на траві і поринають у світ інтелектуального кіно.
Кіновечори почали проводити за ініціативою члена молодіжної ради при виконкомі Царичанської селищної ради Романа Кудрявцева. Зустрічі відбуваються на вихідних. Це не дитяче кіно, а сюжетні, змістовні фільми про пошук себе в житті, де піднімаються питання інклюзії (це процес включення всіх громадян в соціум, і насамперед, людей з особливими потребами в активне суспільне життя). Цільова аудиторія — молодь. Але фільми цікаві і для дорослого населення.

Роман Кудрявцев розповідає:

— Проект створений з метою розвитку кіноклубного руху в Україні та популяризації мистецтва кіно. Організаторам кіноклубів пропонується каталог фільмів кінокомпанії «Артхаус Трафік» для організації некомерційних показів. Проект «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа» має на меті розвиток традицій легальних кіноклубних показів.

У рамках проекту організатори від некомерційних локацій отримують безкоштовний доступ до фільмів, які виходили в український прокат упродовж останніх років, а також до готових програм кінофестивалів, які можна провести в кіноклубі.

Роман каже, що ідея показу смислових фільмів у такий спосіб виникла, коли грали з друзями в бібліотеці в гру «Мафія». Молодь потерпає від бездумності. Вона потребує насиченості, наповнюваності у своєму житті. Голод на духовність, інтелектуальність, змістовність є не тільки в молоді, а й у дорослого покоління. Усе це можна почерпнути в демонстрованих фільмах.

Для довідки. За допомогою онлайн-платформи організатори кіноклубів матимуть безкоштовний доступ до фільмів компанії «Артхаус Трафік». Іноземні стрічки представлені в українському перекладі або з субтитрами. Права надають безкоштовно тим кіноклубам, вхід до яких є вільним для відвідувачів та в яких не продаються напої, книги, сувенірна продукція та відсутня реклама. Розвиток кіномережі стартував у 2016 році. Тоді компанія «Артхаус Трафік» надала у вільний доступ каталог стрічок, які випускала в прокат. На сьогодні список розширено до 300 фільмів.

Ідею Романа підтримав голова ОТГ Геннадій Сумський. Допоміг із оснащенням. Теплої пори перегляд фільмів відбувається по суботах о 21:00 у парку Слави. У осінньо-зимовий період планують перейти до Центру культури та дозвілля, де найближчим часом розташується молодіжний центр.

Те, що люди зголодніли на фільми, які можна подивитись у кінотеатрі, яскраво демонструють сільські жителі. Романа запрошують і прядівчани, і бабайківчани. До речі, 25 серпня мешканці Бабайківки мали можливість побувати на кіносеансі.

Пам’ятаєте, як в старі добрі часи? Усі чекали показів фільмів у клубі. Це був один із прекрасних способів дозвілля. Автор цих рядків дуже любила такі кіномоменти. Це і дозвілля, і їжа для розуму, підґрунтя для роздумів. Такі кроки Молодіжної ради тільки треба вітати. Фільми йдуть «на ура».


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 серпня 2019, 14:38 | Царичанка | Цікаве


1. orakul / 31 серпня 2019, 15:54
"поринають у світ інтелектуального кіно."
Чудят без баяна. Де зараз те інтелектуальне кіно?

!Це і дозвілля, і їжа для розуму"
Це отрута для розуму. Хоча яка може бути отрута для розуму для давно втративших той розум.
2. Чудо Юдо / 31 серпня 2019, 18:59
...сказав дід, який із дому виходить тільки в магазин і може розмовляти лише на дві теми: КОБ і євреї. При цьому впевнений, що будь-яка розмова - це розмова на ці дві теми :)
3. земеля / 31 серпня 2019, 19:53
2.Чудо Юдо
«...сказав дід, який із дому виходить тільки в магазин»


Чудо, ты то с дедом и рядом не стоял судя по твоей писанине. По этому, как говорил мой дед, помолчи и сойдешь за умного.
4. Чудо Юдо / 2 вересня 2019, 15:48
Та упаси Боже щоб і мене так переклинило, як в анекдоті про студента і блохи :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації