Вхід | Реєстрація

Хто очолить район… А яка різниця?

Хто очолить район… А яка різниця?

Днями зателефонував чоловік із таким собі неофіційним статусом «не з останніх». Мається на увазі, що має посаду в державній структурі, певний статок і певний статус. Не із перших осіб району, але й далеко не з останніх. Хоча, внесу уточнення, усі оті градації по висоті, ширині і довжині соціального та всього іншого положення тієї чи іншої людини є дуже-дуже відносним поняттям. Та мова тут не про це.
Чоловік попросив:

— Мені сказали, що ти знаєш, хто стане головою РДА в Кобеляцькому районі? Поділися знаннями, якщо вони не надто секретні.

Не знаю, як до співрозмовника надійшла така інформація. Швидше за все, спрацював ефект «зіпсованого телефону» після редакційної статті під назвою «Дві хороші новини від Зеленського». Там був згаданий інший житель Кобеляк, якому пропонували стати головою РДА. Але ж він відмовився.

Зрештою, оце і все, що автору статті відомо щодо призначення нового керівника РДА.

Зайшов на сторінку у Фейсбук. Дивлюся, у Нових Санжарах теж хтось цікавиться тим, «хто ж очолить район?».

Народ, розплющте очі. Який район? Яку РДА? Та не буде через рік-два ніяких Кобеляцького і Новосанжарського районів. Як і тих, хто їх нібито «очолює».

Народ, яка вам різниця, хто займатиме ту церемоніальну посаду? На що і на кого впливає голова РДА? На вас, на мене, на керівників органів місцевого самоврядування? Ні. Чи є в РДА гроші? Немає. Чи розпоряджаються вони землею чи іншою власністю? Ні, не розпоряджаються. Чи можуть вони впливати на вибори? Смішне запитання. Останні вибори все показали.

Ну, може голова РДА грамоти вручати, фермерів із закінченням жнив поздоровляти. Ну, у школі може виступити. Ну, під час зимової заметілі координувати дії різних служб і підприємств.

Ви до цього часу всерйоз вважаєте, що така посада потрібна? Я б на місці Президента взагалі б нікого не призначав. Ні в Кобеляках, ні в Нових Санжарах, ні деінде. Зекономлять мільйони на зарплату. А коефіцієнт корисної дії буде таким же — плавно наближатиметься до нульової позначки.

Узагалі, у Кобеляках, Нових Санжарах, інших райцентрах по одній лише Полтавській області десятки тисяч чиновників отримують непогану зарплату за роботу, яка або нікому непотрібна, або взагалі — за те, що нічого не роблять. Чому їх до цього часу не розігнали — для мене загадка. Варіант адекватної відповіді один: їх нікуди працевлаштувати. Хоча… Польща всіх прийме.

Народ. Процес децентралізації іде. Зміна адміністративно-територіального устрою України — не за горами. І нинішня влада має всі можливості, аби його прискорити. Усе це ще при Порошенкові могло б відбутися. Але в того у руках не було «своєї» Верховної Ради. У Зеленського є.

І якщо хтось наївно думає, що реформа децентралізації, створення громад та інші процеси будуть згорнуті, то таких людей очікує гірке розчарування. Усе має шанс лише до прискорення. До речі, медичну реформу теж ніхто не згорне.

Так що, конструктивніше думати, ще краще — діяти для того, щоб мати адекватного голову громади. А голова РДА, то — ні про що.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 вересня 2019, 09:13 | Полтавщина | Редакційна
1. ИВЕН / 6 вересня 2019, 10:37
в того у руках не було «своєї» Верховної Ради.
влада була не в одного вождя- і це була диктатура---а що буде в нас...
2. Rety / 6 вересня 2019, 11:02
“Усе це ще при Порошенкові могло б відбутися. Але в того у руках не було «своєї» Верховної Ради" ахахахахаха...... ????
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації