Вхід | Реєстрація

Моє село — моя родина

Моє село — моя родина

Рідне село! І хоча села наші, Литвини, Мартинівка, Бринзи і Сінне, і так буквально потопають у зелені садів та милують око природною красою, місцеві жителі прагнуть зробити їх ще кращими, ще ошатнішими. Ось, приміром, напередодні Дня Незалежності і Дня села люди зібралися на своєрідну толоку, аби причепурити місцину, де мали відбутися урочистості.

25 серпня. На подвір’ї перед сільським клубом зібралися сотні людей. Перед початком святкового концерту всі присутні змогли ознайомитися з експонатами, представленими на сільській виставці. Місцеві рукодільниці та газди-умільці продемонстрували, які вони вміють майструвати поробки, як гарно вишивають.

Урочисте дійство відкрили дві ведучі — Лідія Чепіжна, завідуюча сільським клубом, та Наталія Шкраб, завідуюча бібліотекою. Вони наголосили, що з любові до рідного краю, до матері-землі починається людина.

Потім ведучі вітали всіх місцевих трударів, тих, хто днями і ночами, сидячи за кермом трактора, комбайна чи автомобіля, дбає про отримання щедрого урожаю. Для цих людей прозвучало музичне вітання.

Усіх жителів названих сіл вітав василівський сільський голова Микола Блискун. І не просто проголосив гарну промову, а вручив подарунки учасникам і дітям війни, найстаршому жителю Миколі Кащенку та наймолодшій мешканці Уляні Павловій.

Також сільський голова відзначив усіх відважних чоловіків, які взяли участь у антитерористичній операції на Донбасі. А саме: Миколу Касіяна, Юрія Щербину, Сергія Марінеско, Артема Чинанаєва, воїна-афганця Володимира Сердюка, ліквідатора аварії на ЧАЕС Сергія П’явку.

Потім розпочався довгоочікуваний святковий концерт, у якому найактивнішу участь взяли аматори місцевої сцени: Євгенія та Ірина Чинанаєви, Алла, Вікторія, Ольга та Настя Дектянікови, Максим, Марина, Лідія та Альона Чепіжні, Каріна і Маргарита Касіян, Влад Кісіль, Аня Деревянко, Валерія Ретізник, Микола Кохановський, Наталія та Інна Векленки.

Прибули на День села і добрі гості з Полтави. У Мартинівку завітали учні центру спеціальної підготовки «Скіф» на чолі зі своїм керівником Сергієм Чепіжним. Діти займаються освоєнням прийомів самооборони, рукопашного бою, майстерності стрільби з гвинтівки. Деякі свої навики вони продемонстрували сільській публіці.

Після концерту всі бажаючі частувалися смачним короваєм, чудовою юшкою, іншими традиційними українськими стравами.

Звичайно ж, свято не могло б відбутися без допомоги численних спонсорів. Це — і керівництво Василівської сільської ради, і десятки місцевих підприємців. За це їм щира подяка.


Автор: Світлана Ретізник


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2019, 10:23 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації