Вхід | Реєстрація

«Полтаваобленерго» встановить 700 «розумних» лічильників

«Полтаваобленерго» встановить 700 «розумних» лічильників

У рамках реалізації спеціальної інвестиційної програми енергетики безкоштовно встановлюють у оселях кобелячан двозонні засоби обліку електроенергії із функцією передачі інформації. Подібні заходи у деяких районах Полтавської області були проведені ще в минулому році. У 2019‑му дійшла черга і до Кобеляк.
Про деякі нюанси встановлення «розумних» лічильників редакції розповіла заступник керуючого Кобеляцькою філією «Полтаваобленерго» Лариса Сторіжко.

Лариса Григорівна одразу наголосила, що в разі встановлення нового лічильника споживачам не доведеться платити за цю послугу. Лічильник встановлять безкоштовно.

Сторіжко підкреслила:

— Усі витрати — за рахунок інвестиційної програми. Люди не платитимуть за цю послугу. Єдине, що від них потрібно, — надати доступ до засобу обліку, тобто, до лічильника. У цьому році нові двозонні лічильники в кількості 726 штук будуть встановлені у основному в оселях кобелячан, які проживають у багатоквартирних будинках. Роботи у мікрорайоні, що поряд із оптовим магазином «Два куми», уже фактично завершені. На черзі — мікрорайони, де знаходяться дитсадки «Світлячок» та «Золотий півник», і так звані «ресівські» будинки.

Як відомо, нові двозонні лічильники дають змогу проводити оплату за спожиту електроенергію за звичайним і так званим «нічним» тарифах. За електрику, «напалену» із 7‑ї ранку і до 23‑ї години, споживач платить по одній ціні. А в нічний час вартість тарифу зменшується вдвічі.

Та Лариса Сторіжко пояснила, що спочатку всі кобелячани, у квартирах яких встановили чи встановлять нові засоби обліку спожитої електроенергії, платитимуть за звичайним тарифом. Для того, щоб мати змогу економити на електроенергії, спожитій вночі, потрібно написати письмову заяву. Зробити це можна у виробничому підрозділі «Полтаваобленерго», що знаходиться на вулиці Раїси Кириченко, 41.

Окрім того, споживачам варто знати, що всі нові лічильники мають функцію передачі інформації. Що це означає? Вони можуть автоматично, без візиту контролера, передавати на об’єкт, що акумулює інформацію, дані про показники лічильника. Також «розумний» гаджет одразу повідомить енергетиків про несанкціоноване втручання в нього. Такий лічильник уже не «скрутиш» і про покази не збрешеш.

У 2020 році програма зі встановлення двозонних лічильників має бути продовжена і розширена.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 вересня 2019, 09:13 | Кобеляки | Суспільство
1. orakul / 12 вересня 2019, 08:50
"Усі витрати — за рахунок інвестиційної програми. Люди не платитимуть за цю послугу."

Які нах інвестиційні програми? Яке - люди не платитимуть. Корупція продовжується й при новій владі? . Лічильники міняються надавачем послуг. Так в законі записано. Витрати на їх заміну внесені в тариф і оплачені споживачем, тобто пришелепуватими українцями, які ніяк цього не можуть второпати. І якщо якась манда виділяє для лічиьників ще якісь кошти, то це означає, що вони в долі з надавачем послуг і тупо ділять бабло. Страшне в цій справі не те, що українці цього не розуміють а те, що цього не розуміє навіть керуюча філією і пише оцю фігню в газеті. А може вона пише це тому, що впевнена в повній пришелепуватості українців?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації