Вхід | Реєстрація

Педагоги хочуть, аби Касай допоміг підвищити пенсії

Педагоги хочуть, аби Касай допоміг підвищити пенсії

Відповідне звернення вони готують народному депутату по 149 виборчому округу Костянтину Касаю.
У редакцію тижневика звернулась 71‑річна жителька Нових Санжар Тетяна Черненко. Жінка повідомила, що за освітою вона педагог і після закінчення навчання увесь час працювала за професією. Останні 15 років жінка перебуває на заслуженому відпочинку.

— Я отримую 2 000 гривень, — говорить Тетяна Черненко. — Пенсії катастрофічно не вистачає. У 2016 році зверталася з листом у Профспілку працівників освіти і науки України. Отримала відповідь, що кожного року, коли готується бюджет, представники профспілки пропонують Верховній Раді встановити пенсійне забезпечення педпрацівників на рівні 80–90 відсотків їх заробітної плати. Також у листі вказано, що «Кабмін взяв зобов’язання відновити норми Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» стосовно щорічного перерахунку пенсій у зв’язку зі зростанням середньої зарплати та поступового зменшення розриву у розмірах пенсій, призначених у різні роки».

Для того, аби педагогам-пенсіонерам підвищили виплати до рівня мінімальної зарплати, Тетяна Черненко разом із колегами підготували звернення до нардепа Костянтина Касая. Жінка сподівається, що їх підтримають педагоги з інших районів.

Друкуємо зміст листа:

«Шановний Костянтине Івановичу. Ми, що нижче підписалися, ветерани педагогічної праці Новосанжарського району, які віддали все своє життя освіті, на сьогоднішній день опинилися в край скрутних матеріальних умовах, знаходимося на межі бідності. Виживаємо на мізерні пенсії. У світлі теперішніх подій, коли розмір мінімальної заробітної плати становить 4173 гривні, а заробітна плата вчителів складає майже 5000 гривень та постійно зростає, пенсіонери мусять виживати на пенсію 2000–3000 гривень.

Звертаємося до Вас, як до народного депутата, керуючись статтею 7 Закону України «Про статус народного депутата України».

Прохаємо, відповідно до статей 6, 11 та 12 ЗУ «Про статус нардепа України», внести пропозиції на слухання до Верховної Ради про перегляд пенсійного забезпечення ветеранів педагогічної праці та посприяти у підвищенні рівня пенсійного забезпечення.»

Також Тетяна Костянтинівна розповіла, що віддала звернення в районну профспілку педпрацівників. У середу 4 вересня в Полтаві відбудеться нарада профспілок і лист передадуть представникам усіх районів, що входять до 149 виборчого округу.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2019, 12:44 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації