Вхід | Реєстрація

Юних кобелячан учитимуть сучасним танцям і брейк–дансу

Юних кобелячан учитимуть сучасним танцям і брейк–дансу

Цього року в танцювальному відділі Будинку дитячої і юнацької творчості з’явилися два нові напрямки.
10 вересня в Кобеляцькому БДЮТ відбувся день відкритих дверей. Працівники позашкільного закладу відійшли від традиційної програми і провели захід у новому форматі.

Розповідає керівник БДЮТ Галина Сабадир:

— Постійно на день відкритих дверей ми запрошували дітей з міста і району, аби вони дізналися про гуртки та за бажанням обрали для себе напрямок, який їм найбільше сподобався. Для цього наш колектив викладачів і вихованців влаштовував концертну програму. Кожен відділ готував номери і виступав перед глядачами. Цього року ми вирішили розповісти про гуртки в інший спосіб. Усіх дітей, які прийшли на захід, розділили на чотири мікрогрупи. Вони відвідали чотири станції: ігрову, де з ними проводили рухливі ігри, розважальну, на якій у караоке перевірялись їх вокальні здібності, театральну, де діти знайомились із театром, і клякси, де всі бажаючі виготовляли поробки. Кожен учасник заходу спробував себе у різних напрямках. По завершенню свята вони зможуть обрати для себе гурток і написати заяву. До речі, до дня відкритих дверей ми приготували святковий обід із кашею і солодощами.

Також Галина Сабадир повідомила, що в новому навчальному році в БДЮТ працюватимуть 41 група гуртків за інтересами. Крім позашкільної установи, гуртки діятимуть на базі Ліщинівської, Шенгурівської, Канавської шкіл, кобеляцьких ліцеїв №1 та №2 та ЗОШ №3.

— Танцювальний гурток набирає дітей за двома новими напрямками: сучасний танець і брейк-данс, — говорить керівник установи. — Перший вестиме наш випускник і студент Кременчуцького педучилища Денис Татушенко. А от вуличні танці викладатиме Сергій Біденок. Він успішно навчає брейку учнів Шенгурівської школи. Тому ми вирішили відкрити цей напрямок і в Будинку творчості. Брейкерів поділимо на дві групи: молодша (1–4 класи) і старша (5–11‑ті).

Зі слів Галини Сабадир, значною популярністю серед школярів користуються гурток журналістики і театральний гурток, які веде Олена Білаш. Чимало дітей відвідують вокальний гуртом. Керівник Андрій Уткін планує знімати відеокліпи для своїх учнів. Разом із Вікторією Куземою діти вивчають різні твори в гуртку «Літературне сяйво». Подобається бдютівцям і ляльковий театр.

— Вихованці цих та інших гуртків є постійними учасниками й переможцями обласних і всеукраїнських конкурсів, — продовжує керівник БДЮТ. — Беремо участь у конкурсах, що проходять під патронатом Міністерства освіти. Адже дипломи, які діти отримують за вдалі виступи, у майбутньому допоможуть їм при вступі до вищих навчальних закладів.

Зараз викладачі Будинку творчості налагодили співпрацю з колегами з інклюзивно-ресурсного центру. Для дітей, які відвідують його, бдютівці планують проводити майстер-класи, організовувати свята. Також гуртківці активно готують лялькові вистави. Є ідеї показувати їх у дитсадках і школах міста. На прохання старших гуртківців, у Будинку творчості проходитимуть вечори відпочинку. Сценарій для них складатимуть самі школярі.

— Запрошуємо дітей з міста і району відвідувати наші гуртки. Вам точно сподобається в Будинку творчості, — резюмувала Галина Сабадир.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 вересня 2019, 10:23 | Кобеляки | Культура та освіта
1. orakul / 17 вересня 2019, 11:17
Ну, й куди поцреоти дивляться? Нах нам той брейк-данс? ДайощЪ гопак з щароварами і шаблюками. Ось ще при товаришу Сталіну танцювали. Це поцреоти знищили все українське а кажуть що Сталін. Посилання на www.youtube.com
2. orakul / 17 вересня 2019, 11:27
І куди дивиться оцей наш БДЮТ і відділ култури? Ну не можна вчити українського так хоча би вперед дивились, на перспективу так сказать. Переймали б передовий досвід, блін. Треба ж дітей вчити тому що їм в пригоді стане і не тому що нікому ніколи не буде потрібне. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації