Вхід | Реєстрація

Полтавщина буде представлена на Олімпійських іграх – 2020

Полтавщина буде представлена на Олімпійських іграх – 2020

У Токіо полтавці покладатимуть великі надії на Жана Беленюка.

Як повідомляють «Новини Полтавщини», посилаючись на Unitedworldwrestling, лідер збірної України з греко-римської боротьби став фіналістом чемпіонату світу-2019, який проходить в Нур-Султана (Казахстан).

У півфіналі українець був сильніший за німця Дениса Кудла – 2:1. У фінальній сутичці він протистоятиме угорцю Віктору Лорінцу, який замикає топ-3 світового рейтингу.

Вирішальна сутичка пройде в понеділок, 16 вересня, не раніше 15:00. Відзначимо, що вихід у фінал гарантував Беленюку олімпійську ліцензію у Токіо-2020.

Ще раніше олімпійські ліцензії отримали представники Полтавщини у греблі – Людмила Лузан та Марія Кічасова – Скорик.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року срібний призер Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро прийняв пропозицію виступати за збірну Полтавщини у змаганнях національного рівня.

У фіналі літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Беленюк зустрівся з грузином Давитом Чакветадзе, що представляв на цих змаганнях збірну Росії. Український борець добре підготувався до цього поєдинку і після першого раунду вів у рахунку 2-0. Однак потім програв з рахунком 2-9. За словами російського тренера Левана Кезевадзе Беленюк не витримав темп, що запропонував російський борець. За версією української сторони у Беленюка вкрав перемогу грузинський рефері Темо Казарашвілі, що проживає у російському місті Твер. Він кілька разів карав українця штрафними балами та постійно ставив його у партер, завдяки чому його земляк Чакветадзе набирав очки.

Літні Олімпійські ігри 2020 (англ. 2020 Summer Olympics, фр. Jeux Olympiques d’été de 2020, офіційна назва Ігри XXXII Олімпіади) — тридцять другі літні Олімпійські ігри, які пройдуть у Токіо (Японія). Місце проведення Ігор було визначено на 125-ій сесії МОКу у Буенос-Айресі 7 вересня 2013 р.

9 червня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет додав у програму Літніх олімпійських ігор 2020 року 15 нових дисциплін.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2019, 11:57 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації