Вхід | Реєстрація

Привітали рятувальників

Привітали рятувальників

Напередодні Дня рятівника в Україні, який відзначається 17 вересня, працівників Служби порятунку привітали в Царичанській райдержадміністрації.

До Служби порятунку входять надзвичайники, пожежники, які покликані захищати людей в умовах надзвичайних ситуацій. Винуватці події зібрались у малому залі райдержадміністрації, де їх тепло зустріли виконуюча обов’язки голови райдержадміністрації Олена Бакуліна і керуюча справами районної ради Наталія Омелян. Керівники вручили Подяку і квіти всьому колективу надзвичайників. Вітання прийняв начальник Служби порятунку в Царичанському районі Юрій Моргун. Юрій Олексійович коротко розповів про будні рятівників та їхній дружний колектив. Кожного дня вони сумлінно виконують свої обов’язки. Як відомо, на сьогодні виникає багато пожеж через посушливу пору року. Населення часто не дотримується правил безпеки, тому майже щодня пожежно-рятувальні працівники виїжджають на місце події, де горять як домашні обійстя, так і поля та луки. Тож у захисників вистачає роботи. Серед чоловічого колективу 24 Державної пожежно-рятувальної частини ГУДСНС України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області працює 4 жінки.

Грамотами районної державної адміністрації і районної ради були відзначені начальник караулу старший лейтенант служби цивільного захисту Артур Вісич, провідний інспектор майор Валерій Зима, заступник начальника капітан Олександр Постольник, диспетчер рядова Юлія Сапай, пожежний-рятувальник старший сержант Сергій Свічкар, водій караулу рядовий Юрій Шейко. Старшини служби цивільного захисту командири відділення Станіслав Палюх і Володимир Киприч отримали чергове спеціальне звання. Коли нагороджували працівників служби, то багато з них були відсутні, бо працювали за викликом — гасили пожежу. Наприкінці вітальної зустрічі присутні зробили загальні світлини. Також у День рятівників православні християни відзначають свято ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яка являється оберегом для тих, хто рятує людей від вогню. Святиня оберігає пожежників від біди.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 вересня 2019, 11:19 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації